Командування вже втекло до Рубіжного, ворожа контратака на Лиман провалилась: Гайдай розповів, як просувається звільнення ЗСУ Кремінної

Ситуація у районі Кремінної та Сватового на Луганщині залишається складною. Там тривають важкі бої. Однак перевага зберігається за Збройними силами України, вони потроху просуваються вперед. Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Високопосадовець також спростував інформацію, яка поширюється у соцмережах, про те, що українські війська нібито то вже звільнили Кремінну від російських загарбників.

"Це не відповідає дійсності. Але вже недалеко від Кремінної йдуть бойові дії. Військове командування РФ певної ланки, яке було в Кремінній, зараз переміщене в Рубіжне", ‒ сказав Гайдай.

Щодо інформації про нібито підготовку росіянами удару в бік Лиману, то такі плани в загарбників справді були.

"Але, завдячуючи українському командуванню, яке розуміло плани, бачило всю мапу військових подій, якраз певні контрнаступальні дії Сил оборони України зашкодили російським окупаційним військам привести в дію свої плани. Зараз вони стягують резерви, але наступу у них не виходить", ‒ наголосив Гайдай.

Тим часом, за його словами, в тимчасово захоплених росіянами містах Луганщини майже зникли дерева, бо людям немає чим опалювати будинки. А лісосмуги росіяни замінували.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Совпадєніє? - Нє думаю": Лукашенко повернувся із Москви після параду 9 травня зовсім хворим (фотофакти)

неділя, 19 травень 2024, 9:32

Схоже що у білоруського диктатора великі проблеми зі здоров'ям. Особливо це кидається в очі в ході його візитів до старого отруйника-Путіна, що породжує відповідні чутки про причини нездоров'я Бацькі. У Лукашенка могли виникнути серйозні проблеми зі зд...

Народні прикмети на 19 травня. Час на щастя пекти домашню здобу. Не позичайте цього дня та не просіть у сусідів хліба-солі

неділя, 19 травень 2024, 7:05

Православна України церква 19 травня за новим стилем вшановує пам'ять священномученика Патрикія Пруського, єпископа Іоанна Готського і мученика Калуфа Єгиптянина. За старим стилем сьогодні вшановують праведника Іова Багатостраждального. . Наші пращури...