Комбат Купол порушив наказ Залужного, - нардеп Рахманін

Член комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки Сергій Рахманін в інтерв'ю Radio NV заявив, що комбат Анатолій «Купол», якого зняли з посади після його інтерв'ю WP, порушив наказ головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного, передають Патріоти України.

«У нас існує наказ № 73 головнокомандувача Збройними силами України, генерала Залужного від 3 березня 2022 року, в якому в додатку номер два є перелік чутливих тем, поширення яких є забороненим для військовослужбовців. Зокрема, там ідеться про, наприклад, найменування з'єднання чи підрозділу військової частини, заборона про оголошення кількості військовослужбовців. При всій повазі до цього комбата, він приписи цього наказу порушив», — сказав Рахманін.

Він додав, що не знає, з яким формулюванням і на якій підставі «Купола» перевели з його посади. «Я так розумію, що йдеться про дуже фахового, досвідченого, авторитетного офіцера, який розуміє вагу своїх слів. Якщо він мав підстави говорити про недостатню ефективність системи навчання військовослужбовців, які потрапили в його батальйон, то він мав право це говорити. Інше питання: кожна людина в умовах війни має зважати, що він має говорити, кому і як. Це не означає, що ми маємо брехати чи маємо право замовчувати правду, чи що у нас інформація має повністю заміщуватися пропагандою. В жодному разі. Але вага слів є достатньо чутливою», — сказав також депутат.

Командира батальйону 46-ї окремої аеромобільної бригади Анатолія «Купола» вирішили перевести на посаду заступника комбата навчального центру після його інтерв'ю Wаshinghton Post.

У матеріалі йшлося про те, що українській армії не вистачає боєприпасів, а якість підготовки мобілізованих українців, які замінили досвідчених військових, — низька.

Джерело: Радіо НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сколько нужно ракет ATACMS, чтобы раздолбать российскую ПВО в Крыму - Злий Одесит

середа, 24 квітень 2024, 0:55

В ночь на 17 апреля в районе Джанкоя был нанесен удар по российскому аэродрому, где помимо авиации размещался дивизион ПВО, состоящий из комплексов ЗРС С-400. Результатом удара стало уничтожение четырех пусковых ЗРС С-400; не менее трех РЛС, а именно 9...

Ймовірність і повернення Криму, і кордонів 1991 не нульова, але, як кажуть про деякі ймовірності, близька до нуля, - Ян Валетов

середа, 24 квітень 2024, 0:30

"Позбавлення від будь-яких ілюзій - запорука нормального майбутнього для країни та психічного здоров'я її громадян. Тому стратегія завищених очікувань, як на мене, надзвичайно шкодить суспільству і ще не раз позначиться в майбутньому", - пише українськ...