Кому вигідна "відставка" Богдана, - Фесенко

Можливо, таким чином хотіли спростувати чутки, що країною керує Богдан, шукаючи привід Зеленському продемонструвати, що головним в країні таки є він.

Володимир Фесенко. Фото: Українські новини.

"Велике питання у всій цій історії, хто і навіщо саме зараз зробив цей викид? Найбільш правильний термін — недозвільнення. Вся ця історія демонструє, що це такий специфічний інструмент — писати заяви про відставку заздалегідь. Свого часу Юлія Тимошенко теж брала такі заяви від своїх депутатів. Це не завжди допомагало, але тим не менш", - пише політолог Володимир Фесенко у своєму блозі, передають Патріоти України, та продовжує:

"Так, заяву можна написати в будь-який момент. Але наразі вона вже є. І своїм коментарем Зеленський показав, що такі заяви є у нього і від усіх інших, і це такий інструмент контролю за командою. Мовляв, хлопці - ви всі тимчасові. Та й він сам теж. І це не популізм, а демонстрація того, хто в країні головний.

Адже хто та коли піде у відставку, вирішуватиме саме президент. Зараз широко обговорюють версію про тиск американців, і якщо заява Богдана буде підписана найближчі два тижні до візиту Зеленського до США, значить усе підтвердиться. Якщо ж Зеленський у США поїде, а відставки так і не станеться, значить говорили даремно.

Велике питання у всій цій історії, хто і навіщо саме зараз зробив цей викид? Головна версія — сам Богдан. Та може і ні. Якщо це справді так, то для Богдана це матиме радше негативні наслідки. А з точки зору взаємин журналістів із владою, то це додатковий аргумент для останніх перевіряти інформацію, не довіряти витокам відразу, особливо коли вони в такій дивній формі. Анонімне джерело не може бути офіційним.

Можливо, таким чином хотіли спростувати чутки, що країною керує Богдан, шукаючи привід Зеленському продемонструвати, що головним в країні таки є він. Інша річ, що подати цю тему можна було інакше.

Не берусь прогнозувати, чи будуть відбуватись такі речі й надалі. Все може бути — при владі зараз хлопці нестандартні, тож і вчинки їх відповідні. Нова влада завжди нас дивує сюрпризами".

Джерело: НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Над Кримом виють сирени та лунають вибухи в різних кутках окупованого півострова

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:32

У тимчасово окупованому Криму вранці 19 квітня було чути вибухи. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер.

"Скоро корабли будут уничтожаться здесь": Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:17

Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...