Контрнаступ на Запорізькому напрямку: Українські військові розповіли про складну ситуацію в Роботиному

У Запорізькій області на Токмацькому напрямку відбуваються тяжкі бої. Окупанти підтягнули сюди щонайменше дві десантно-штурмові дивізії та регулярно обстрілюють ЗСУ з усього, що тільки є - безпілотниками, авіабомбами та артилерією. Про це йдеться у сюжеті кореспондента ТСН Олександра Моторного, передають Патріоти України.

На Токмацькому напрямку зараз пекло. Тут стоять воїни 65-ої механізованої бригади, яку створили під час війни. Впродовж усього українського вклинення у ворожу оборону на Токмацькому напрямку: від самого краю західного флангу, трохи правіше й вище Копанів; на самім вістрі українського наступу навколо Роботиного й аж до найсхіднішої ділянки - вздовж автошляху на Маріуполь, окупанти підтягнули шалену кількість резервів. Бійці кажуть, що кожна посадка дається страшною ціною.

Та найважче, визнають воїни 65-ої бригади, нині - на прямій, завдовжки трохи більше 10 кілометрів. Саме там, де українське військо, ціною неймовірних зусиль та важких втрат вийшло, а де-інде і прорвало перші позиції головної лінії оборони окупантів на Токмацькому напрямку.

"Приблизно з інтенсивністю 1-2 на хвилину, тут лунає такий - потужний, дуже неприємний свист. Це летять у наш бік важкі ворожі снаряди. А от там, де зараз здіймаються чорні дими - Роботине. Номінально, воно є українським, навіть наші воїни просунулися вперед, у бік Новопрокопівки. Але, фактично, село постійно перебуває під потужним, ворожим артилерійським вогнем", - каже кореспондент ТСН Олександр Моторний.

"Оцей от такий от великий клин, що пішов туди, це все брала 65-та бригада. Вона його контролює. Оце от наш фланг, отам от за Роботино, в самому Роботино - і за Роботино туди в напрямку Новопрокопівки - батальйон наш стоїть. Це зона штурму і наступу Запорізького, який ми зробили", - каже Сергій Скібчик, офіцер служби зв'язків з громадськістю 65-ої бригади.

Офіцер "Ліга" розповідає, що в Роботиному зараз дуже небезпечно - ворог обстрілює з усього. "Роботине - така сіренька зона. Тому доводиться бути такими, більш спритнішими, більш активнішими", - каже “Ліга”, офіцер 65 ОМБр.

Джерело: ТСН.ua
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...