Контрнаступ путіністів на Курщині провалився. ЗСУ просуваються вперед. Експерт назвав нову загрозу для ворога (мапа)

Еспресо, карта бойових дій за 18-25 вересня

Після більш ніж місяця від початку Курської операції ЗСУ окупаційні сили країни-агресора Росії здійснили спроби контрнаступу у бік Снагості, однак вони виявилися невдалими. Про це розповів військовий оглядач Денис Попович, інформують Патріоти України з посиланням на "Еспресо".

"Їм не вдалося зруйнувати лівий фланг угруповання ЗСУ. Вони отримали загрозу для свого флангу, коли українські війська перейшли кордон у новому місці, в Глушківському районі", - зазначив він.

Попович наголошує, що наразі українські сили у Курській області здійснили ще одне "вклинення", тому можна стверджувати, що спроба Росії повернути втрачені території провалилася вже давно.

"Насправді ще два тижні тому стало зрозуміло, що наступ росіян не матиме успіху", - підкреслив оглядач.

Водночас у ЗСУ в Курській області ситуація значно краща, вони продовжують просуватися вперед, хоч і відбувається це у менш швидкому темпі. Попович переконаний, що українські військові на Курщині і надалі будуть стикатися зі спробами противника наступати, але чи вдасться їм відбити бодай частину територій - покаже час

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"ЗСУ ще можуть відстояти Вугледар": Німецький аналітик назвав головну умову

неділя, 29 вересень 2024, 19:53

Сили ЗСУ продовжують битву за місто Вугледар у Волноваському районі Донецької області, однак ситуація близька до того, що російські окупанти можуть перерізати логістичні маршрути. Таку думку висловив експерт з аналізу відкритих даних Юліан Рьопке, пере...

Російські окупанти зайняли Маринівку та просунулися біля Новогродівки — DeepState

неділя, 29 вересень 2024, 19:41

Російські війська у Донецькій області окупували Маринівку та просунулись біля Новогродівки. Про це повідомляється в Telegram-каналі аналітичного порталу DeepState, передають Патріоти України.