"Контрнаступ зайшов у глухий кут": Росія здобуває невеликі перемоги на полі бою та посилює тиск на Україну, - The New York Times

Протягом останніх тижнів російські війська досягли невеликих територіальних успіхів на сході України, використовуючи свою перевагу в живій силі, що змусило українську владу розглянути можливість мобілізації до 500 тис. солдатів для продовження виснажливої боротьби в 2024 році. Про це йдеться у матеріалі The New York Times, передають Патріоти України.

Там навели заяву начальника української розвідки Кирила Буданова, який сказав, що не бачить альтернативи широкомасштабній мобілізації, аби компенсувати втрати України. Президент України Володимир Зеленський також заявив, що військове керівництво попросило його мобілізувати від 450 до 500 тис. осіб та назвав це «серйозною цифрою», додавши, що перед тим, як він зможе прийняти рішення, потрібно розробити певний план.

NYT зазначає, що останнім часом російські війська наближаються до Авдіївки Донецькій області, захоплення якої стало б стратегічним успіхом для Росії — місто є стрижнем української оборони в регіоні. Авдіївка є символом опору, оскільки витримала майже десятирічну облогу з моменту першої спроби захопити її у 2014 році.

Повідомляється, що нещодавні успіхи Росії під Авдіївкою, а також навколо інших міст, таких як Куп’янськ, Бахмут і Мар'їнка, також є ще одним свідченням того, що Росія перехопила ініціативу на більшій частині поля бою, після того, як минулого місяця головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний визнав, що літній контрнаступ зайшов у «глухий кут».

У матеріалі йдеться, що Росія досягає такого прогресу в критичний для України момент, оскільки політична боротьба у США та ЄС заблокувала надання пакетів військової та фінансової допомоги, яка є вкрай необхідною для утримання лінії фронту.

«Наразі ситуація на лінії фронту складна і поступово погіршується… Без американських боєприпасів ми починаємо втрачати території, які були важко завойовані цього літа», — сказав Єгор Чернєв, заступник голови комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

За даними Інституту вивчення війни (ISW), з початку наступальних операцій під Авдіївкою в жовтні Росія просунулася загалом приблизно на 11 кілометрів на усіх напрямках навколо міста.

Зазначається, що поступові «перемоги» Росії значною мірою є результатом величезної чисельності її армії. Видання пише, що гарячою точкою в битві за Авдіївку є промислова зона на сході. Ця територія настільки велика і вкрита окопами, бліндажами і тунелями, що деякі її частини можна порівняти з мурашником.

За даними ISW, оприлюдненими минулого тижня, російські війська просунулися в східну частину цієї зони. Заступник директора Інституту стратегічних і оборонних досліджень французького дослідницького центру Тібо Фуйє сказав, що обидві сторони зараз втягнуті в «криваві, безрезультатні бої». Ситуацію у місті він порівняв з Першою світовою війною, коли сотні тисяч солдатів були «кинуті» на поле бою, щоб завоювати невеликі «клаптики землі». Фуйє зазначив, що кожна сторона тепер вважає найменший успіх стратегічним. «Насправді ж, ставки низькі, а досягнення мінімальні», — сказав він.

Згідно з аналізом Міністерства оборони Естонії, жорстокі наступальні операції Росії у Бахмуті та Авдіївці дозволили їй завоювати більше землі, ніж вона втратила у 2023 році. Але так само, як і обмежені успіхи України під час її контрнаступу, жодне з цих досягнень не змінило фундаментально баланс сил уздовж лінії фронту, яка цього року майже не змінилася.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...