Контрнаступ ЗСУ вкрито туманом. Може, саме в цьому і полягав план, - західні ЗМІ

Очікування контрдій України на фронті триває, утім, воно виявило разючі відмінності того, як функціонують військові машини Києва та Москви. Про це йдеться у статті на сайті CNN, передають Патріоти України.

Українці мають достатньо терпіння зберігати свій план у таємниці, щоб методично його виконувати. Натомість росіяни демонструють хаотичність. Протягом останнього місяця ознаки підготовчих операцій наростали, але офіційно контрнаступ України ще не почався, вказують американські журналісти.

«Об’ява старту — повністю в руках президента України Володимира Зеленського. Оголосити, що операція розпочалася — і годинник негайно почне цокати в очікуванні перших результатів. Сказати, що наступу ще не було — і зростання втрат Росії подаватимуть лише як частину загострення на передовій. Протягом останнього місяця заплутані коментарі Зеленського про те, що „перші важливі кроки“ операції „відбудуться незабаром“ або потребуватимуть „трохи більше часу“, дублюють початкову обіцянку Києва не оголошувати про початок», — пише CNN.

Багато з того, що відбувається, не висвітлюється публічно, тож мета всієї цієї плутанини, очевидно, полягає в тому, щоб вивести Москву з рівноваги, дійшли висновку журналісти. І, схоже, тактика діє. Ватажок ПВК Вагнер Євген Пригожин майже тиждень спілкувався сам із собою в соцмережах, попереджаючи про крах фронту за відсутності боєприпасів. Вибух емоцій мало позначився на становищі російських сил у Бахмуті, зате показав «сейсмічні відмінності» в тому, як функціонують військові машини Росії та України, зазначає американське медіа.

«Києву поки вдається тримати в таємниці свої наміри, підготовку та можливі фальстарти. Схоже, що українці мають достатньо терпіння та здатності зберігати свій план у таємниці, щоб методично його виконувати. Натомість Москва в повній мірі демонструвала свою нефункціональність. Це буде життєво важливо в найближчі тижні: в РФ, схоже, дуже погано і публічно реагують на кепські новини», — йдеться у матеріалі.

Туман, який напускають українці, призначений для дезінформування ворога; хаотичні повідомлення з фронту російських воєнкорів свідчать скоріше про низький бойовий дух, зазначає CNN.

У найближчі дні й тижні загадок навколо напрямку українського наступу менше не стане, прогнозує сайт. Окупована частина Херсонщини і надалі виглядає вразливою для потужного десанту через річку Дніпро; росіяни в Бахмуті все ще ризикують потрапити в оточення. Між цими двома флангами величезний фронт окупованого Росією Запоріжжя також може стати місцем швидкого просування крізь російські укріплення краще оснащеної та навченої української армії.

«Москва не може дозволити собі програти на жодному з цих трьох фронтів. Проте вона може бути змушена зробити вибір, визначити пріоритети — і з цим вибором виникне перший ризик більш масштабної стратегічної поразки Путіна», — зазначено в статті.

Автори нагадують про головний принцип військової кампанії Києва: святість життя українців. Там тяжко сприймають повідомлення про втрати на фронті, хоч їх і значно менше, ніж у супротивника.

«Фронтальний наступ на ослаблені позиції РФ, де ланцюжки постачання, командування та моральний дух, ймовірно, слабкі, можна запустити у будь-який момент. Але додаткові тижні плутанини, надмірної напруги та публічної самокритики росіян напевно зменшать кінцеву ціну людських життів для України. У той час, коли повідомлення з Москви можуть віщувати ознаки внутрішніх розколів, дії Києва свідчать про розуміння мети та рішучість», — резюмує CNN.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Пішла від мене до доставника піци": Відомий український комік та блогер розповів про болісне розставання з дівчиною

субота, 27 квітень 2024, 18:29

Відомий український блогер, ведучий Женя Янович поділився подробицями свого особистого життя. Він розповів про розставання з колишньою та, як переживав розрив стосунків. Женя Янович зазначив, що розставання з колишньою дівчиною – це прикрий досвід для ...

Тіла спалили й підірвали: Російські військові вбили кількох людей в окупованій частині Херсонської області - ЗМІ

субота, 27 квітень 2024, 18:14

У тимчасово окупованій частині Херсонської області затримали двох російських окупантів, яких підозрюють у вбивстві кількох людей. Про це 25 квітня пише російський "Коммерсантъ", передають Патріоти України. За даними видання, затриманими виявилися війсь...