"Концепція від початку неповноцінна": Авіаексперт розповів, що не так із ППО Росії

Російські системи ППО призначені для виявлення об'єктів з високою радіопомітністю. Однак Україна використовує використовує засоби, які ворожі локатори помітити просто не здатні. Про це заявив авіаційний експерт Костянтин Криволап, передають Патріоти України.

"Уся концепція російської ППО сама по собі від початку ущербна. Її ущербність полягає в тому, що росіяни вирішили перекривати все на далеких підступах системами, модернізованими з радянських часів – С-300, які тепер називаються С-400 "Тріумф". А потім вони вирішили, що С-400 наче замало, треба, щоб було побільше – С-500. Ці всі системи, на які росіяни розраховували, призначені для виявлення об'єктів із високою радіопомітністю. Це бомбардувальники, які будуть обов'язково летіти в бік Росії і будуть її щосили бомбити. Це якісь великі, здоровенні ракети, які будуть їх атакувати", – пояснив він в етері телеканалу FREEДОМ.

Але росіяни не передбачили, що їхню територію можуть атакувати маленькі дрони. Криволап зазначив, що хвалена російська система "Панцир", яка повинна була на землі захищати С-300 і С-400, не здатна виявляти такі цілі.

"І особливим показником у всій цій історії є атака аеродрому "Бельбек", коли там стояли і "Панцир", і С-300, і С-400. Прилетіли дрони, спочатку вивели радіолокаційні системи, потім вивели зв'язок, потім тихо з-за пагорбів вилетіли Storm Shadow, накрили ще зверху ATACMS, і не стало всієї цієї великої потужної системи ППО. Тобто російська система ППО не здатна ефективно працювати в тих умовах, які зараз потрібні", – констатував він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

В Києві працює мережа аптек з контрабандою з РФ – журналістське розслідування

четвер, 22 серпень 2024, 23:17

Щонайменше шість років у Києві діє мережа аптек "Ел’Фарм", в якій торгують російськими та, виробленими для ринку РФ, західними препаратами. Про це йдеться у розслідуванні проєкта "Схеми", передають Патріоти України. У цій мережі дві аптеки. Обидві – у ...

"Концепція від початку неповноцінна": Авіаексперт розповів, що не так із ППО Росії

четвер, 22 серпень 2024, 23:04

Російські системи ППО призначені для виявлення об'єктів з високою радіопомітністю. Однак Україна використовує використовує засоби, які ворожі локатори помітити просто не здатні. Про це заявив авіаційний експерт Костянтин Криволап, передають Патріоти Ук...