"Копають" під Порошенка: Як стратегічна "труба" України потрапила до рук кума Х*йла. Bihus.info оприлюднив нові "плівки Медведчука" (відео)

Про повернення контролю над "трубою": ЗМІ опублікували нові "плівки Медведчука"

Журналісти програми "Наші гроші" каналу Bihus.info представили другу частину так званих "плівок Медведчука", у яких йдеться про повернення контролю над частиною нафтопродуктопроводу "Самара" після націоналізації, який раніше неодноразово приписували одному із лідерів "Опозиційної платформи – За життя", зазначають Патріоти України.

У сюжеті цитуються начебто розмови Медведчука із російськими посадовцями, зокрема із Дмитром Козаком, який тоді був заступником голови уряду РФ. У журналістів також є записи розмови начебто Медведчука із керівником "Транснафти" Миколою Токарєвим.

Саме з останнім начебто обговорюються питання втрати контролю над "трубою", тобто її націоналізація, яку схвалив Вищий господарський суд, та шляхи її повернення до попередніх власників, а саме "Транснафти". Тоді ж начебто Медведчук запевняв Токарєва, що труба обов’язково повернеться до "Транснафти", на що її очільник висловлював сумніви.

Особа із схожим на Медведчука голосом неодноразово у різних розмовах повторювала, що узгоджує всі дії із "головним". Із розмови припускають, що йдеться про тодішнього президента Петра Порошенка. Начебто про нього каже Медведчук, коли розповідає про регулярні зустрічі, зокрема і з цього приводу.

Загалом, записи розмов датуються 2015-2016 роками. Тоді ж начебто кум Путіна говорив, що питанням "труби" займеться Козак, маючи на увазі, ймовірно, свого соратника Тараса Козака. У сюжеті підкреслюють, що у січні 2015 року саме Медведчук із Козаком відвідали швейцарське місто Сент-Гален, де зареєстрована компанія, у власність якої незабаром перейде нафтопродуктопровід.

Невдовзі після цих розмов суд першої інстанції дійсно повернув нафтопровід минулим власниками, тобто скасував націоналізацію. У свою чергу, від "Транснафти" частина "труби" перейшла у власність компанії, пов’язаної із Медведчуком, яка зареєстрована у Сен-Галені. Важливо, що це начебто стало можливим завдяки обміну частини нафтопродуктопроводу на "націоналізований" в окупованому Криму Севастопольський морський завод. Саме останнім начебто володіли структури Порошенка.

У пресслужбі "Європейської солідарності" вже заявили, що їх лідер "категорично відкидає оприлюднені в програмі Бігуса фейк та інсинуації про нібито обмін так званої труби Медведчука на Севморзавод у Севастополі". Там вважають, що найкращим доказом того, що підприємство до війни належало Порошенку, а після окупації – його націоналізували. Там вкотре назвали розслідування журналістів – чорним піаром, який координується з Банкової.

"Пресслужба уповноважена ще раз повідомити, що Петро Порошенко не розмовляв з Медведчуком на ті теми, про які віщають чужі голоси в програмах на ютуб-каналі Дениса Бігуса від 17 травня та 24 травня 2021 р.

Насправді це не розслідування, не журналістська робота, а злив із Офісу Президента. В розмовах між тим нема самого Порошенка, а сумнівні слова та суб’єктивні оцінки третіх осіб про нього подаються аудиторії як істина в останній інстанції".

Ще більше деталей: Журналісти також розповіли, що поки нафтопродуктопровід простоював, у ньому знаходилось багато дизелю, який вже не відповідав новим стандартам якості, зокрема йдеться про Евро-4 або Евро-5. Непомітно його позбавитись не видавалось можливим, оскільки його було дуже багато, а тому дизель продали Міністерству оборони на потреби армії. Начебто, щоб заправляти танки. Для придбання цього дизелю начеюто навіть змінили технічні вимоги до палива у документації.

Передісторія:

  • Відповідний магістральний трубопровід був збудований за часів СРСР і після проголошення незалежності України мав перейти у власність держави на підставі правонаступництва. Проте слідство вказує, що дочірня компанія російської АК "Транснафтопродукт" зазначений трубопровід у власність України не передала.
  • Після тривалих судових розглядів в 2017 році Господарський суд Рівненської області на основі "завідомо неправдивого висновку судової інженерно-технічної експертизи експертів ДП "УкрДІАП", визнав право власності на частину нафтопродуктопроводу "Самара-Західний напрямок" за ТОВ "Прикарпатзахідтранс".
  • У лютому 2021 року колишньому заступнику директора ДП "УкрДІАП" повідомили про підозру у зловживанні службовими повноваженнями як особі, що надала неправдивий висновок в суд, в результаті чого фірма "Прикарпатзахідтранс" безпідставно отримала у власність частину магістрального нафтопродуктпроводу "Самара – Західний напрямок", вартістю понад 200 млн грн.
  • У свою чергу, партія "Опозиційна платформа – За життя" заперечувала зв'язок Медведчука з цим нафтопродуктопроводом.
  • 23 лютого Вищий антикорупційний суд наклав арешт на частину нафтопродуктопроводу "Самара-Західний напрямок".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Російські спецпризначенці самі забезпечили зброєю вбивць своїх співгромадян: Нападники на "Крокус Сіті Хол" стріляли по публіці із новітніх автоматів – ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:15

Нападники на підмосковний "Крокус Сіті Холл" стріляли по людях із нових штатних автоматів Збройних сил РФ. Про це йдеться у матеріалі видання "Важные истории". "Автомат АК-74, з якого нападники розстрілювали людей у «Крокусі» під Москвою, експортувався...

Зеленський готовий! Припинити удари по НПЗ росії в обмін на... Ця угода врятує Україну

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:05

Удари українських безпілотників по російських НПЗ виявилися більш дієвими, ніж захіні санкції. Але неочікувано для всіх на захист Росії виступили… США. Представники Штатів заявляють, нібито знищення російської нафтопереробної галузі негативно вплине на...