Копієчка до копієчки: ТОП-10 найбагатших нардепів, які отримують з бюджету компенсацію за житло

Серед грошових виплат, які згідно із законом належать народним депутатам, є компенсація за оренду житла.

Це дуже спірна стаття витрат державного бюджету: з одного боку – багато депутатів, зокрема IX скликання, не мають свого житла в Києві, з іншого – здебільшого вони – люди небідні, і за рідкісним винятком потребують такої матеріальної допомоги. Про те, що можна обійтися без компенсації, говорив і спікер Ради Дмитро Разумков. Але він обмежився лише висловлюванням своєї думки, і з бюджету продовжують виділяти мільйони гривень. Журналісти склали топ-10 найбагатших народних обранців (за даними декларацій за 2019 рік), які, незважаючи на свої доходи, не посоромилися взяти компенсацію за житло (дані за травень), передають Патріоти України з посиланням на Слово і Діло.

Позафракційний депутат Муса Магомедов у травні отримав 39 тис. грн компенсації. При цьому його дохід відповідно до декларації за 2019 рік становив 62,9 млн грн. Також у депутата є житловий будинок у Донецьку, орендована квартира в Києві (мабуть, за неї він і отримує компенсацію) і квартира в Авдіївці. Членам його родини належить кілька квартир у Запоріжжі та одна – в Ялті.

Депутат Владіслав Поляк з групи «Довіра» за минулий рік задекларував два житлових будинки в Закарпатській області (в іншому праві власності). Йому виплатили 19,5 тис. грн компенсації за житло, при тому що його дохід становив понад 43 млн грн.

У «слуги народу» Павла Якименка є кілька квартир у Дніпрі та Харкові (в іншому праві власності). Він орендує квартиру в Києві і в травні йому з бюджету компенсували 19,5 тис. грн. Водночас його дохід за 2019 рік – 30,8 млн грн. Ще один депутат-мільйонер зі «Слуги народу» – Олександр Трухін – теж отримав 19,5 тис. грн компенсації. За минулий рік він задекларував квартири в Дніпрі і 22,4 млн грн доходу.

Сергій Мандзій («Слуга народу») володіє солідною нерухомістю в Хмельницькому: 5 квартир і житловий будинок, задекларований на членів сім'ї. Минулорічний дохід нардепа – 21,2 млн грн, у травні йому теж виплатили 19,5 тис. грн за житло. Аналогічну суму в травні виплатили Сергію Магері (позафракційний), Олександру Пономарьову (ОПЗЖ), Валерію Лунченку («Довіра»), Степану Чернявському й Оресту Саламасі («Слуга народу»). Усі вони за минулий рік задекларували мільйонні доходи й нерухомість в інших містах.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"У відповідь на теракт у Москві РФ знищила штаб-квартиру СБУ": Пропагандисти Кремля запустили нову серію фейків у західних ЗМІ

четвер, 28 березень 2024, 13:15

Центр протидії дезінформації опублікував добірку фейків і маніпуляцій, які іноземні ЗМІ продукували 28 березня. За версією ЦПД при РНБО України, 28 березня іноземні ЗМІ запустили два фейки та одну маніпуляцію, передають Патріоти України. Фейк: "У відпо...

"Вона поки приховує, що в офіційному шлюбі": Даша Астаф'єва вийшла заміж за багатія, який на 10 років молодший, - блогер

четвер, 28 березень 2024, 13:06

Оглядач українського шоу-бізнесу Богдан Беспалов "злив" інсайдерську інформацію про модель, співачку і волонтерку Дашу Астаф'єву. Він із посиланням на свої джерела заявив, що артистка за час повномасштабної війни вийшла заміж за молодого багатія. Однак...