"Коротше, є реальні шанси на створення українського Моссаду", - Голобуцький

"Чи не втомився світ від війни та чи не зменшить допомогу Україні? Це, мабуть, одне з головних переживань (не хочу говорити «страхів») багатьох українців. Але, схоже, вони таки марні", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Так, учора посли G-7 зустрічалися з керівником СБУ Малюком і заявили, що будуть і далі підтримувати Україну у боротьбі з рф. До того ж – дали зрозуміти, що готові до діалогу в безпекових реформах.
На перший погляд – звичайний паркетний офіціоз. Але це ж дипломатія – тому треба читати між рядків.
По суті, це означає - ми розуміємо, що вам не пощастило жити з божевільним сусідом, але він теж нас дістав. Тому допоможемо натягнути на нього гамівну сорочку.
Символічно, що цей сигнал вони відправили саме на зустрічі з керівником СБУ. Та ще й після вибухів на Кримському мосту та у Севастопольській бухті, які ЗМІ пов’язують саме з Малюком. Такий собі доволі чіткий «привіт» путіну від G-7. Мовляв про міст знаємо, схвалюємо.
Цікава зустріч ще й з точки зору кадрових розкладів. Раніше запускали чутки ніби міжнародні партнери не погодили Малюка на голову СБУ, тому він досі «в.о.». Як бачимо дипломатичне схвалення пройшло нормально й, по суті, це визнання останніх результатів СБУ. Бо такі зустрічі випадковими не бувають. Чекаємо голосування в Раді?
Але ключове навіть не це. А те, що партнери, схоже, змінили ставлення до реформи СБУ. Якщо раніше вони чітко просували меседж – «беріть західний зразок і копіюйте», то сьогодні до них дійшло, що треба все-таки враховувати нашу специфіку і фактор війни. Коротше, є реальні шанси на створення українського Моссаду".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У Трампа розраховують, що ЗСУ втратять позиції, тоді Україна змушена буде піти на переговори і укласти якусь мирну угоду – а вже після США продовжать підтримувати, - Голобуцький

неділя, 12 травень 2024, 0:30

"Близький до Трампа America First Policy Institute підготував до випуску доповідь «An America First Approach to U.S. National Security»/ «Підхід «Америка понад усе» до нацбезпеки США» - і дещо з доповіді оприлюднило Associated Press. Основний зміст: до...

Подумаєш, полярне сяйво. Іноді здається, що кінець світу давно настав, просто ми початок пропустили, бо в нас війна і посівна, - волонтерка

неділя, 12 травень 2024, 0:15

"Полярне сяйво, полярне сяйво, подумаєш, ми через це полярне сяйво регулярно як через арку на Прорізній ходимо, у нас боліди в Києві щотижня падають, а при світлі кульових блискавок ми читаємо, коли електрику вимикають", - пише волонтерка Діана Макаров...