Корвети та ударні БПЛА: Україна уклала угоди з Туреччиною

Україна уклала прямі угоди з турецькими компаніями про передачу технологій та виробництво корветів і ударних БПЛА

Корвети та ударні БПЛА: Україна уклала угоди з Туреччиною

Про це повідомляє пресцентр Міністерства оборони України.

Як повідомлено, міністр оборони України Андрій Таран підписав угоди з турецькими компаніями про передачу технологій та виробництво корветів і ударних безпілотних авіаційних комплексів для потреб Збройних Сил України.

Підписання відбулось у рамках візиту турецької делегації на чолі Президент Директорату оборонної промисловості Турецької Республіки Ісмаїлом Деміром.

Йдеться про проєкти, покликані посилити бойові спроможності Військово-Морських Сил України задля підвищення безпеки у Чорноморсько-Азовському регіоні.

Корвети та ударні БПЛА: Україна уклала угоди з Туреччиною. Міністр оборони Андрій Таран та Президент Директорату оборонної промисловості Турецької Республіки Ісмаїл Демір

«Це перші в історії зовнішньоекономічні угоди на товари військового призначення, укладені Міністерством оборони України», – йдеться у повідомленні Міноборони України.

Сторони обговорили хід виконання домовленостей у рамках міжурядової угоди та констатували, що співпраця України та Туреччини в оборонній сфері має стратегічний характер.

Нагадаємо, наступного року для потреб Збройних сил України буде закуплено п’ять нових безпілотних літальних комплексів Bayraktar.

У жовтні Україна та Туреччина підписали документ зі спільного будівництва військової техніки.

Також у жовтні стало відомо, що Туреччина готова вкласти кошти та самостійно побудувати новітнє підприємство для виробництва в Україні безпілотників.

БПЛА «Bayraktar TB2». Фото з відкритих джерел

Тоді мова йшла про ударні дрони Bayraktar TB2 та інші види БПЛА, які розроблені та виробляються турецькою компанією Baykar Makina.

Восени Турецька делегації відвідала ДП «Науково-виробничий комплекс газотурбобудування «Зоря»-«Машпроект» та уклала меморандум про партнерство.




Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Що відбувається на Харківському операційному напрямку (північніше та північно-східніше міста)... - Костянтин Машовець

понеділок, 13 травень 2024, 5:00

1. Отже, спочатку про те, що відомо на даний час... Ранком 11.05.2024-го (приблизно 4-5.00) сили й засоби тактичної групи військ противника "Белгород", зі складу оперативного угрупування його військ (УВ) "Север" перейшли до активних (наступальних) дій ...

Атакмс розніс базу росіян. В РФ горять нафтобази. / Снєгирьов

понеділок, 13 травень 2024, 4:15

Україна вчергове провела успішну атаку безпілотниками по критичній інфраструктурі Росії. Також Сили оборони України на несли удар ракетами Атакмс по пункту постійної дислокації особового складу армії РФ в тимчасово окупованому Маріуполі. А росія намага...