"Ковід у Китаї несподівано обламав блакитну мрію Кремля про те, що "Європа замерзне і сидітиме в темряві цієї зими", - Голобуцький

"Пишуть, що в Китаї тільки за останні 2 дні близько 40 млн захворіло на ковід. Очікується, що на теперішньому рівні захворюваність триматиметься майже до кінця лютого. І охопить за цей час до 2/3 населення", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Але нас цікавить не стільки епідемія, скільки її економічні наслідки: виробництва в КНР зупиняються, на деяких зараз до 60% працівників хворіють. Нема кому проводити поточні і аварійні ремонтні роботи - і через це теж стають виробництва. Така ситуація занурить китайську економіку в кризу мінімум на весь перший квартал 2023-го.
І це вже скоротило споживання Китаєм російського газу. Та й газу загалом. Ціна на газ на біржах різко падає, починаючи від 15 грудня. За тиждень ціни впали більш як на третину.
Європа тим часом збільшила закупівлі - бо споживання впало, і ціни поки теж. В грудні європейські сховища знов почали заповнюватись - що абсолютно нетипово для кінця року. Але на ринку утворився надлишок газу.
Тобто, ковід в Китаї обламав блакитну мрію Кремля "Європа замерзне і сидітиме в темряві цієї зими - тож це змусить її йти на переговори й поступки". Натомість ситуація вдарила по російському експорту.
Отже, на цей момент світові економічні тенденції складаються вигідно для України і союзників і дуже неприємно для Росії.
==
І тему прекрасно доповнила сьогоднішня новина: країни ЄС погодили ліміти цін на газ. Рішення має на меті обмежити надмірні цінові стрибки на газ в ЄС, які не корелюють з цінами на світовому ринку, одночасно забезпечуючи безпеку енергопостачання та стабільність фінансових ринків.
Механізм корекції ринку активується автоматично, як тільки:
- ціна TTF на місяць наперед перевищує 180 євро/МВт-год за три робочі дні;
- ціна TTF на місяць наперед на 35 євро вища за базову ціну на СПГ на світових ринках за ті ж три робочі дні. Механізм буде застосовуватися з 15 лютого 2023 року".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ЗС РФ формують ударний кулак для наступу на Харків: В ISW розповіли деталі операції

понеділок, 6 травень 2024, 9:14

Наступ на Харків чи Суми зможе відтягнути українських військових з інших критичніших ділянок фронту. Ворог посилив авіаційні, ракетні та удари дронами по українських північно-східних прикордонних регіонах, зауважили аналітики ISW. За словами українсько...

Народні прикмети на 6 травня: Не мочіть ноги в росі

понеділок, 6 травень 2024, 7:05

Православна церква України 6 травня за новим стилем вшановує пам'ять праведного Йова Багатостраждального, мучеників Парфенія та Калімаха. За старим стилем сьогодні вшановують Георгія Побідоносця, відзначають День ангела Юрія, Георгія та Єгора - всі ці ...