Крадіжки на снарядах. У розслідуванні - знайомі обличчя, - Борислав Береза

"Поговоримо про важливе. Про те, як, використовуючи власне становище та посади, крадуть бюджетні гроші представники влади. Так, це називається красивим словом корупція, а за фактом — це заробляння на крові. Тому що крадуть вони у наших воїнів, які захищають Україну. А ціна цієї корупції в ім'я персонального збагачення чиновників — життя українських воїнів", - пише політик і громадський діяч Борислав Береза на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"У п’ятницю Служба безпеки України за сприяння Міноборони ліквідувала корупційну схему придбання боєприпасів для ЗСУ на майже 1,5 млрд грн. У результаті комплексних заходів у Києві затримано керівника одного з Головних управлінь Міноборони, який причетний до оборудки. Мова йде про те, що наш вітчизняний чиновник підписав контракт з посередником на постачання снарядів і ціна снаряда через це зросла на... 30%.

Краще я вам процитую офіційну інформацію СБУ: "Проте фігурант, нехтуючи контрактом Агенції оборонних закупівель, безпідставно продовжив дію попередньої угоди з підприємством-спецекспортером. Ба більше, після пролонгації "старого" договору на рахунки афілійованої іноземної фірми-посередника було перераховано майже 1,5 млрд грн. Ця сума на 30 % перевищила вартість продукції за прямим договором з виробником", - йдеться в повідомленні.

Новостворена Агенція оборонних закупівель, очолювана Володимиром Пікузо, уклала контракт на постачання цих самих артснарядів із цим самим виробником по 2000 у.о. за снаряд, а управління боєприпасів, яке очолює Олександр Нагорський, за – 3 тисячі. І от на ці 2% представники влади й купують собі будинки в Марбельї, ферарі та яхти в Монако, а також все на тещ оформлюють.

До речі, затримали саме Нагорського. І лише його. А мені цікаво, чи повірить хоч хтось у те, що він цю схему провернув сам і не мав партнерів з високопосадовців, та ні з ким не ділився? Якщо всі розуміють, що він був не головним у цій схемі, то тоді чому затриманий лише він і хто в темі й в долі ще?

А тепер про факти:

Мова йде про польську компанію "Alfa", яка раніше, до квітня 2022 року, не була відома як постачальник зброї, але тоді у квітні її законтрактували на понад 3 мільярди гривень. І стала одною з найпотужніших прокладок для постачання.

Згідно з відповіддю профільного департаменту на запит громадської антикорупційної ради Міноборони, цією компанією було з початку повномасштабного вторгнення укладено 12 угод, п'ять з яких наразі оскаржуються в міжнародних судах. Причиною цього стала дебіторська заборгованість на 1,7 мільярда. Гроші отримали, а товар не надали. Навіть за завищеною ціною.

Ще одна цікава історія - те що 27 квітня Міноборони уклало контракт з ДП "СЗТФ "Прогрес" на постачання 20 тисяч 122-мм боєприпасів з повним зарядом, який компанія купувала через польську прокладку. При цьому ціна за одиницю становила в перших 11 партіях (загалом 16 928 одиниць) у середньому 38 765,42 грн, тобто десь 1000 євро. А в партіях, починаючи з 12-ї, ціна за одиницю вже становить 57 997 грн. Це в 1,3 раза більше, ніж ціна перших постачань "Прогресу" і становить десь 1 560 євро. І це в 1,7 раза більше, ніж ціна від "Alfa Sp z.o.o.". Нормально? Ні! Але ж було.

Журналісти з УП писали, що угоди з поляками в "Прогресі" курував і курує заступник директора та колишній заступник міністра оборони Олександр Миронюк. Той самий, який проходить у справі про браковані турецькі бронежилети, і в дивані якого знайшли мільйони гривень, які Миронюк пояснив як гроші в борг від 86-річної пенсіонерки.

А от найцікавіше те, що різні джерела кажуть, що сам Миронюк має дотичність до ГУР МО. І це ставить ще більше запитань. По-перше, якщо це так, то хто забезпечує йому дах в ГУР МО та ОП? Це ті ж самі люди, які 13 травня 2023 року забезпечили виїзд з України корупціонера Влада Трубіцина з листом ГУР МО? А по-друге, скільки ще українських воїнів повинні покласти свої життя за збагачення чиновників і політиків у владі, щоб вони вже нажерлися?

Але проблема в тому, що це риторичне питання, і вони не нажеруться. Ніколи. І ціна їх корупції — це життя українців та втрачені території. І це більше ніж злочин. Це зрада".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росія намагається скопіювати морські дрони України, але це провал, - ЗМІ

неділя, 28 липень 2024, 0:12

Україна заявила, що Росія копіює морські безпілотники, вчившись на фрагментах українських. Однак експерт із бойових безпілотників сказав, що це навряд чи принесе велику допомогу та може виявитися даремним витрачанням російських ресурсів, передають Патр...

Лукашенку стало погано в гостях у Путіна

субота, 27 липень 2024, 23:31

Лукашенко поїхав до Путіна на Валаам і там його перекосило. Опубліковані фото викликали хвилю обговорень фізичної форми білоруського диктатора, який, помітно погладшав і виглядає хворобливо, інформують Патріоти України з посиланням на «Хартія-97». «Та...