"Краще б зробили щось для ЗСУ": Авіаційний експерт виступив проти будівництва нового літака "Мрія" (відео)

Авіаційний експерт Валерій Романенко в інтерв'ю виступив проти будівництва нового літака Мрія, передають Патріоти України.

«Знаєте, просто немає слів. Краще б це підприємство, яке робить такі речі, зробило б щось нагальне для Збройних сил, хоча б нещасні безпілотники», — сказав Романенко у відповідь на запитання.

7 листопада німецьке видання Bild повідомило із посиланням на гендиректора держпідприємства Антонов Євгена Гаврилова, що Україна почала будувати другий Ан-225 Мрія після того, як російські окупанти знищили єдиний такий літак у Гостомелі.

Пізніше на сторінці Twitter компанії Антонов уточнили, що в інтерв'ю були неточності: зараз лише почалися конструкторські роботи з питання будівництва нової Мрії, для літака є близько 30% комплектуючих.

У компанії також додали, що оцінка у 500 млн євро, про яку згадував Гаврилов, - приблизна. Кошти на відновлення допоможе зібрати аеропорт Лейпциг/Галле, куди до початку повномасштабної війни часто літав Ан-225 і де базуються літаки повітряного флоту Антонова. 7 листопада там відбулося відкриття проєкту Україна: із Мрією в серці.

Джерело: Радіо НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На фронті в Україні загинув "військкор" російський "Известий" (фото)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:56

Місце та обставини загибелі не уточнюються. Останній репортаж "військкора" вийшов два дні тому. "Військовий кореспондент" "Известий" Семен Єрьомін загинув на війні в Україні. Про це 19 квітня повідомило видання, передають Патріоти України. Місце та обс...

Захід роками дурив Україну, тож поділяє з Путіним провину за війну, - колишній соратник Рейгана

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:02

Західні лідери роками дурили українців, обіцяючи вступ в НАТО. Провина за нинішню війну в Україні частково лежить на країнах Заходу. Про це в авторській статті для журналу The American Conservative написав колишній спеціальний помічник президента США Р...