Краще не тільки МіГ-29, Су-27, а й ЗРК: У​країна вже використовує багатофункціональні винищувачі F-16, - Defence Express

Україна вже використовує багатофункціональні винищувачі F-16 для протиповітряної оборони, а в цій ролі він значно кращий не тільки за радянські літаки, а й навіть за класичні зенітні ракетні комплекси. Про це пише Defence Express, передають Патріоти України.

"Річ у тім, що крилата ракета є доволі специфічною ціллю, вона малорозмірна і маловисотна. Останнє означає те, що навіть найдосконаліший радар не побачить крилату ракету, що летить на висоті 50 метрів на дальності понад 42 км, тому що ракета буде для нього нижче горизонту. Тобто зона відповідальності будь-якого ЗРК у питанні протидії крилатим ракетам впирається саме в цю відстань, навіть якщо його ракети летять далі. Ба більше, у наземних систем ППО є ще один недолік - вони маломобільні", - йдеться в публікації.

Зазначається, що жоден ЗРК не може зранку захищати умовний Львів, а вже ввечері працювати під Харковом, а винищувач може. "Також винищувач під час відбиття атаки крилатих ракет заходиться вище за них, тобто дивиться згори вниз і має значно кращий огляд наземних РЛС. І саме тут F-16 має набагато кращі можливості, ніж радянські МіГ-29 чи Су-27. Зокрема, МіГ-29 оснащені РЛС Н019, а Су-27 - Н001... На практиці виявлення крилатих ракет для них доволі складне завдання. Водночас в українських F-16 встановлені РЛС AN/APG-66(V)2A, які мають навіть окремий режим роботи з виявлення наземних цілей", - пише Defence Express.

Відомо, що українські F-16 отримали від США новітню версію РЕБ. Вона робить літаки невидимими для російських радарів. Такої РЕБ немає навіть у союзників по НАТО.

Джерело: Defense Express
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Огляд ситуації в зоні бойових дій станом на 27 серпня 2024 року - Злий Одесит

вівторок, 27 серпень 2024, 22:10

Сьогодні 27 серпня. Триває 916 доба оборони України проти російської навали. Окупанти просуваються по Новогродівці, поступово захоплюючи нові вулиці. Все більше подій вказують на те, що росіяни чітко налаштовані взяти Вугледар до кінця року. . Паралель...

"Не зупиняйте хейт": Влад Яма розповів, скільки пожертвував постраждалим дітям в "Охматдиті" (фото)

вівторок, 27 серпень 2024, 21:44

Зокрема, поділився, як у День Незалежності України він долучився до благодійного заходу в Техасі в якості діджея, щоб зібрати гроші для допомоги Україні. Так, за вечір вдалося зібрати 10 тис. дол., які Влад разом з організаторами події пожертвував пост...