Красномовний сигнал: Делегація Китаю відхилила прохання про зустріч із Зеленським у Давосі, - ЗМІ

Представники України не зустрінуться з високопосадовцями Китаю під час Всесвітнього економічного форуму у Давосі. Про це повідомило видання Politico у середу, 17 січня, передають Патріоти України.

Як зазначили журналісти, глава Офісу президента України Андрій Єрмак напередодні заявляв, що Китаю необхідно долучитися до мирних переговорів щодо завершення війни, й натякнув, що президент України матиме можливість поспілкуватися з премʼєр-міністром Китаю Лі Цяном у Давосі. У виданні додали, що «Україна не просунулася у тому, щоб Китай взяв участь у переговорах, а Зеленський та Лі так і не поговорили».

Politico з посиланням на анонімного американського високопосадовця повідомило, що рішення Китаю не зустрічатися з українцями видається навмисним. За словами чиновника США, Пекін відхилив прохання Києва про зустріч під час їхніх візитів до Швейцарії. Інший чиновник США заявив журналістам, що Росія закликала Китай припинити дипломатичні зустрічі з Україною.

Як пише Politico, «це останній сигнал про те, що Китай не має наміру домагатися припинення повномасштабної війни Путіна проти України і натомість став на бік Росії».

Один з українських чиновників натомість сказав виданню, що у розкладі не було зустрічі з Китаєм через те, що Україна про неї не просила. Китайські чиновники не відповіли на запит про коментар журналістів.

Politico додало, що високопоставлений чиновник Європейського Союзу сказав, що блок закликав Китай відновити контакт із Зеленським. Він зазначив, що «зустріч із Лі у Швейцарії була б позитивним кроком».

Також журналісти наголосили на тому, що Лі Цянь та Зеленський доносили різні меседжі у Давосі. Китайський представник говорив про те, що його країна є безпечним місцем для інвестування, Зеленський ж «згуртовував союзників навколо України». У виданні додали, що українського президента у Давосі зустрічали «наче рок-зірку».

«Величезний натовп зібрався біля кімнати засідань, щоб лише побачити, як Зеленський прямує на наступне засідання. Він проігнорував запитання преси, включно з питанням про відносини України з Китаєм, і пішов, наче не почув», — зазначило Politico.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У Молдові через порт Джурджулешти може повторитися "кримська" спецоперація лютого 2014 року, - журналіст

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 22:02

"Важливо! У Молдові через порт Джурджулешти може повторитися "кримська" спецоперація лютого 2014 року. Потрібне негайне превентивне реагування України й Румунії. Просимо поширення", - пише журналіст та головний редактор BlackSeaNews Андрій Клименко на ...

Як працюють "червоні лінії" на Близькому Сході та у Європі – загадка. Чому там можна обстрілювати російські бази, а тут – не можна? - політолог

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 21:17

"Вчора Ізраїль обстріляв ракетами російську базу Хмеймім у Сирії, де якраз приземлився іранський літак. Фото та відео вибухів уже досить у мережі", - пише політолог Петро Олещук на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та пр...