"Креативна дипломатія": Росія почала застосовувати нові методи антиукраїнської пропаганди у США та Європі

Російські спецслужби використовують спеціальні методи впливу для того, щоб приховати спроби своїх розвідувальних служб маніпулювати громадською думкою у США та Європі. Про це повідомляє The New York Times, передають Патріоти України.

Зазначається, що операції впливу зосереджені на розбудові мережі молодих лідерів, які, як сподівається Кремль, підтримуватимуть Росію чи поширюватимуть проросійські повідомлення у своїх рідних країнах.

Ці операції включають програми, спрямовані на формування підтримки Росії серед американців і європейців, а також більш грубі заходи, такі як фальшиві масові протести.

Також у матеріалі згадуються 4 росіян, які працювали у російській розвідці. Серед них зазначається Наталя Бурлінова, яку оголошено у міжнародних розшук. Зазначається, що жінка вербувала громадян США у навчальних закладах з метою залучення їх до діяльності недержавної організації під назвою "Креативна дипломатія".

У розсекреченому аналізі розвідки говориться, що ФСБ допомагала фінансувати навчальний заклад, який вони використовували для створення мережі "майбутніх західних впливових осіб", які, як сподівалася спецслужба, переростуть у прихильників Кремля.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...