Кремль може повторити наступ на північ України, але з урахуванням помилок 2022-го, - генерал-майор Кривонос

У світлі потенційної загрози повторного наступу Росії на північ країни Сергій Кривонос акцентує на необхідності зміцнення обороноздатності, підготовці резервів та адаптації економіки до воєнного стану. Таку думку висловив перший заступник командувача Сил спеціальних операцій ЗСУ (2016-2019), заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України (2019-2020), політичний та військовий діяч генерал-майор запасу ЗСУ Сергій Кривонос, передають Патріоти України.

На запитання щодо можливості повторного наступу російських окупантів на Україну з Сумської та Чернігівської областей, Кривонос відповів: "Така загроза також є, і вони, можливо, захочуть повторити той варіант, який вони опрацювали в лютому-березні 2022 року, але з урахуванням тих помилок, які вони допустили і, я думаю, що вони докладуть максимум зусиль, щоб це не повторилося".

Майор запасу наголосив, що наразі для українців має бути головним питання, що робить влада, аби посилити обороноздатність, йдеться про підготовку резервів, переведення економіки на рейки фінансування в умовах воєнного часу та фортифікаційне обладнання місцевості.

"Ми бачимо, що влада на певних посадах провалюється, люди не розуміють, що робити й не сприймають загрозу, не знають, як їх вирішувати, то створення все ж таки уряду національного порятунку значно може покращити ситуацію, ніж те, що ми маємо зараз. Бо зараз дії влади мені нагадують смикання короткої ковдри: смикнули на голову - ноги мерзнуть, смикнули на ноги - голова замерзає", - підсумував ексзаступник секретаря РНБО.


Джерело: Еспресо.ТV
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

​І знову про свободу слова

вівторок, 30 квітень 2024, 15:52

Після включення Держдепом США питання свободи слова до проблемних в Україні – спостерігаємо якусь нездорову реакцію владних кіл. . То «прокинулись» і надіслали до Ради Європи заяву про обмеження цілої низки прав через запровадження воєнного стану. П...

"Це не має сенсу, тому що...": Луцький нардеп Палиця розповів, чому не ходить на засідання у Раду

вівторок, 30 квітень 2024, 14:00

Луцький депутат Ігор Палиця заявив, що не ходить на засідання у Раду, бо не хоче знаходитись під одним дахом з представниками колишньої ОПЗЖ. Про це повідомили журналісти Bihus.іnfo, передають Патріоти України. "У розпал війни сесійна зала Верховної Ра...