Кремль намагається зробити натяк: Навіщо РФ оголосила в розшук Зеленського, Порошенка і Павлюка, - політолог

Політолог Ігор Рейтерович в ефірі Radio NV пояснив, навіщо Росія оголосила в розшук президента України Володимира Зеленського, п’ятого президента Петра Порошенка, а також командувача Сухопутних військ Збройних Сил України Олександра Павлюка, передають Патріоти України та пропонують і вам ознайомитися з його міркуваннями.

Мені здається, це така спроба підняти певною мірою ставки в контексті гіпотетичних перемовин, про які останнім часом більше починають говорити. І тим більше напередодні [Глобального] саміту миру, який плануються проводити в Швейцарії.

Тобто таким чином Росія намагається зробити натяк, що вони не збираються вести якісь там перемовини з президентом України Володимиром Зеленським. Можливо, вони для них і будуть колись відкриті, але за якихось інших умов. Принаймні, це виглядає, як ключова причина.

І якщо подивитися навіть на коментарі, які були з боку так званих російських експертів, вони якраз на цьому сходилися, що це просто намагання десь перебити діючий інформаційний порядок денний, відволікти увагу своєї, зокрема, аудиторії, і аудиторії окремих країн, яких планують запросити на самміт, і які поки що думають, і які займають таку достатньо відсторонену позицію щодо російсько-української війни. Насамперед це країни так званого Глобального Півдня. І от такі дії - це спроба переламати ситуацію на свою користь.

Я не думаю, що насправді у росіян в цьому плані щось вийде. Навіть значна частина російських експертів казали, що це якось дивно виглядає, воно не буде мати того ефекту, на який розраховують, а виставляє Росію не в дуже привабливому світлі.

Але хто на це буде звертати увагу? От російська влада вирішила так зробити, показати своїм громадянам, що вони жорстку позицію займають, і ніяких перемовин саме з Зеленським, з колишнім президентом, з командувачем Сухопутними військами — з представниками нинішньої політичної еліти України — вони начебто вести не будуть, а будуть думати про щось інше.

Трошки воно спрацює. Буквально день-два, можливо, трохи більше, для росіян це буде тема для розмов. Але в глобальному розумінні це ні до чого не призведе, а навпаки змусить деякі країни більш уважніше подивитися, придивитися до неадекватних дій Російської Федерації.

Джерело: Радіо НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Джемілєв розповів, що насправді Абрамович думає про Путіна та майбутнє Росії

субота, 18 травень 2024, 18:55

Під час перемовин у Стамбулі російський мільярдер Роман Абрамович спілкувався з національним лідером кримських татар Мустафою Джемілєвим. Про те, що він тоді від нього почув, Джемілєв повідомив у інтерв'ю проєкту "Крим.Реалії", що вийшло 18 травня 2024...

Обдиралівка з електроосвітленням

субота, 18 травень 2024, 18:36

Відверто з болем. Якби мене хтось запитав, як життя-буття цієї весняної воєнної пори у центрі столиці, де мешкаю вже понад тридцять літ, то я би на це питання відповів словами героїв відеосюжетного анекдоту про хлопчика і його розважливого кота. Там м...