Кремль вимагатиме капітуляції України, навіть коли ЗСУ стоятимуть під Москвою, - російський правозахисник

Російське керівництво штучно створює проблеми, щоб мати сильнішу переговірну позицію. кремль завжди необґрунтовано підвищує ставки й намагається вести переговори з позиції сили. Навіть у випадку повного військового розгрому москва намагатиметься продовжувати гнути свою "дипломатичну" лінію. Про це каналу розповів російський правозахисник та опозиційний політик Марк Фейгін, передають Патріоти України.

Дипломатія "ультиматумів"

Правозахисник зазначив, що європейські партнери можуть вести нормальні дипломатичні перемовини лише з Києвом, позаяк у кремлі можуть ставити лише ультиматуми. "Вони вже програючи під Москвою, будуть говорити Україні "давайте, капітулюйте перед нами". Вибачте, але Росія не в тій ситуації, але продовжує говорити про те, що Україна має демілітаризуватися, відмовитися від вступу до НАТО, денацифікуватися, та ще й визнати де-факто статус-кво територій, окупованих Росією", – пояснив Фейгін.

На його думку, у переговорах з путіним в України та Заходу немає жодних перспектив для діалогу. "Якби москва була б готовою обговорювати відведення військ на лінію 24 лютого, представила б якийсь план відводу військ – може була б якась передумова. Бо повторення всього того ж – це точно не приведе до якогось результату. Тим більше, що все це супроводжується різними моторошними новинами: від Запорізької АЕС, до Оленівки, від кастрування військовослужбовців, до спроб "суду" над "азовцями", – додав російський опозиціонер.

За його словами, росія дуже часто використовує тактику надуманих шантажів. "Москва сама створює проблему, а потім за її вирішення намагається здобути якийсь дивіденд. З росією це спостерігалося багато разів. Це ж не рівень діалогу. Тобто має бути щось реальне спочатку. Повітрям торгувати вже не вийде: війна до іншого зобов'язує. Тут не вдасться обдурити всіх, бо питання життя та смерті", – констатував правозахисник.

Джерело: 24 канал
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У Скадовську пролунав вибух: Колаборант Сальдо заявив про удар HIMARS

субота, 18 травень 2024, 16:30

У тимчасово окупованому Скадовську на Херсонщині вранці 18 травня пролунали вибухи, інформують Патріоти України. Як пише "Суспільне", перший вибух пролунав близько 9 ранку, а через 15 хвилин – прогримів повторний вибух. Так званий очільник окупаційної ...

Якби я був Зеленським, я би сказав Заходу: "Пішли ви в дупу. У мене є фахівці – ядерну зброю ми зробимо", - харківський волонтер

субота, 18 травень 2024, 16:17

Україна має стати сильною країною, щоб ні від кого не залежати, вважає харківський бізнесмен і волонтер Юрій Сапронов. Про це він сказав в інтерв'ю головній редакторці видання "ГОРДОН" Олесі Бацман, передають Патріоти України. На його думку, в ситуації...