"Кремль за роки працевлаштування німецьких політпенсіонерів до "Газпромів" звик, що домовитись з Берліном можна, питання лише в ціні. І тут раптом розчарування", - політтехнолог Голобуцький

Німеччина раптом почала вперто диктувати власні умови...

"Берлін сьогодні жорстко продемонстрував Москві своє принципове небажання йти назустріч в серйозних питаннях – принаймні, до того, як перший крок зробить Кремль", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Посольство России в Берлине получило отказ МИД ФРГ на просьбу о содействии в обеспечении консульского доступа к А. Навальному".
--
Кремль, звісно, за стільки років працевлаштування німецьких політичних пенсіонерів до всіляких "Газпромів" звик, що домовитись з офіційним Берліном можна, питання лише в ціні. І тут раптом таке розчарування. Берлін спокійно чекає, коли Кремль виконає умови: надасть повні матеріали і свідчення. І до цього моменту – жодних поступок, жодних дозволів на зустрічі, жодного сприяння.
Це вже не натяк, це прямим текстом вказівка на те, що в двосторонніх стосунках тепер пануватиме прагматизм і слідування державним інтересам Німеччини, а не сентимент і неформальні дружні стосунки.
З іншого боку, цілком може бути, що Берлін прекрасно зрозумів, для чого "консулам" доступ до Навального. І вирішив, що живий і активний Навальний їм потрібніший, ніж "вмерлий від раптових ускладнень". А зменшення проблем зі США через той же "Північний потік 2" потрібніше, ніж дружні стосунки з РФ. Нічого особистого, як то кажуть. Просто поточні національні інтереси Німеччини".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Україна отримає від США найновіші дрони, оснащені вогнепальною зброєю (фото)

п’ятниця, 3 травень 2024, 21:43

Американська компанія Feloni Aero відправить в Україну новітні дрони з 5,56-мм гарматами та ракетами Spike. Про це йдеться у пресрелізі, передають Патріоти України. У компанії кажуть, що після того, як уряд США схвалив новий законопроєкт щодо передачі ...

Удар по Кримському мосту в день інавгурації Путіна міг би мати серйозний ефект, - військовий експерт

п’ятниця, 3 травень 2024, 21:16

Ветеран російсько-української війни майор запасу НГУ Олексій Гетьман вважає, що удар по Кримському мосту в день інавгурації російського диктатора Володимира Путіна міг би мати значний політичний та військовий вплив, передають Патріоти України. "Залишил...