Критичний фактор: Коваленко пояснив, що б дало застосування далекобійного ракетного озброєння по території РФ

Захід і далі відмовляється від перегляду обмежень на застосування Україною західних озброєнь для ударів по військових цілях на території РФ. У США цю позицію пояснюють тим, що такі удари, мовляв, були б нераціональними, бо РФ перемістила 90% своєї авіації углиб території, поза межами досяжності ракет ATACMS, передають Патріоти України.

Однак ці пояснення є неправдою, дозвіл на удари по військових об'єктах в РФ урятував би чимало життів і суттєво вплинув на державу-агресорку. Як саме – розповів для OBOZ.UA військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

За його словами, у зоні ураження ракет ATACMS, у межах 300 км від українсько-російського кордону, наразі є 20 авіабаз, які активно використовують росіяни для своїх бомбардувальників, винищувачів та гелікоптерів. Розміщувати їх у ближній зоні ураження окупанти змушені через те, що дальність польоту більшості з них не перевищує 600 км (у гелікоптерів – ще менше, близько 400-500 км), а їм необхідно не лише долетіти до зони бойових дій, а й повернутися назад.

Зокрема, активно експлуатуються авіабази у районах Єйська, Курська, Воронежа, Морозовська тощо.

"І якби Україна мала дозвіл на завдання ударів по всіх цих базах ракетами західного виробництва, то Росія втратила б можливість активно використовувати саме ці 90% авіації, яку вона нікуди не відводила, а якщо б відвела, то просто не мала б шансів долетіти до кордону з Україною у повному бойовому навантаженні", – зазначив Коваленко.

Він переконаний, що ураження цих летовищ та використання Росією авіабаз на відстані понад 300 км від кордону вплинуло б на середньодобову кількість авіаударів по Україні.

"Застосування далекобійного ракетного озброєння по території Росії обеззброїло б і критично послабило б російську авіацію. Зробило б її настільки ж марною, як свого часу в Чорному морі марним став Чорноморський флот РФ, який тепер перетворився на флотилію. Коли наші західні партнери виправдовують відсутність дозволу ударів західним ракетним озброєнням по Росії і безпосередньо по аеродромах тим, що там вже немає по чому бити, – це відверта брехня. Або ж профнепридатність спікера, який не розуміє (або не знає), про що говорить", – переконаний оглядач.

До того ж, нагадав він, на відстані до 300 км від кордону з Україною Росія розмістила сотні інших військових об'єктів, які можна і треба знищувати. Однак зробити це Україні досі не дозволяють західні союзники.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Косметичку можете забрати, а хрест поверніть!": Нардеп-втікач Дмитрук дещо загубив у Молдові (відео)

вівторок, 10 вересень 2024, 13:14

Народний депутат Артем Дмитрук, який незаконно виїхав з України, звернувся до спецслужб Молдови із вимогою повернути йому дерев'яний хрест та молитвослов. Відповідне відео він опублікував у Telegram, передають Патріоти України. Дмитрук розповів, що так...

Якщо централізована система РФ почне слабшати, російська армія стане однією зі стихій хаосу. Перетвориться на тисячі мародерних банд, - журналіст

вівторок, 10 вересень 2024, 13:02

"Ви бачите, що коїть путінська армія у Глушково й інших місцях Курської області. Повально розграбовані магазини, салони мобільного зв'язку. Двері в "Билайн" навіть підірвали – так кортіло дірватися до чужого добра", - пише журналіст Роман Попков на сво...