Куди поділися деякі ліки з аптек України: Фахівець розповів про причини

Вже найближчим часом асортименти в українських аптеках розширюватимуться.

В українських аптеках після початку війни спостерігається дефіцит деяких препаратів, передають Патріоти України. Насамперед, це заспокійливі, анальгетики та медикаменти для лікування хронічних захворювань. Проблеми тимчасові – вони пов'язані з ажіотажним попитом та розбудовою логістичних ланцюжків.

Вже найближчим часом асортименти в українських аптеках розширюватимуться. Про це розповів голова Аптечної професійної асоціації України Володимир Руденко у інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".
"Деякі позиції поки що тимчасово відсутні. Це викликано деякими розривами в логістиці та стихійним попитом у перші тижні війни. Пам'ятаєте, коли два роки тому почалася пандемія, люди розмели маски, санітайзери, антивірусні засоби, а через 2 місяці асортимент відновився. Так і зараз" , – сказав Руденко.
Він пояснив, що у мирний час навіть люди з хронічними захворюваннями купували ліки не більше ніж на 30-60 днів. Після нападу РФ багато хто купив запас на рік уперед, через що іншим пацієнтам медикаментів уже не вистачило. Але цю проблему вже активно вирішують.
"Логістика розраховувала помісячні та поквартальні потреби, адже ніхто не тримає запасів на півроку-рік. Коли у нас був світ, усі працювали на замовлення, доставляли товар щодня, а у багатьох містах і двічі на день. Зараз товар, який стихійно розібрали, а новий ще не змогли поставити, тимчасово може бути відсутнім. Але прошу всіх заспокоїтися: логістика дистриб'юторів та аптек налаштовується в нових реаліях, і найближчим часом все запрацює як слід", – зазначив фахівець.
Він нагадав, що проблему з дефіцитом інсуліну вже вирішено. Наразі ведуться поставки препаратів тиреоїдної терапії для пацієнтів із хворобами щитовидної залози (Л-тироксин тощо)
"Рішатимуться й інші [проблеми]. Є нові поставки, гуманітарні вантажі, є волонтери. Так, ці проблеми не вирішуються в один момент... Сьогодні навіть щоб перевезти товар з однієї аптеки в іншу, потрібен час... Насамперед з ринку вимилися заспокійливі, анальгетики, тонізуючі препарати тощо Люди рятують свою нервову систему, тому що війна стала шоком для всіх", – зазначив Руденко.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

В Росії настали омріяні сталінські часи: Друзів Гіркіна звинувачують у роботі на ЗСУ, - Казанський

четвер, 9 травень 2024, 0:30

"Z-патріоти шоковані й обурені - російське ФСБ звинувачує друзів Стрєлкова-Гіркіна у роботі на Україну. Кілька чоловік були затримані на Тульщині. Поки Стрєлков сидить у тюрмі за те, що надто сильно любив вітчизну і воював у її війні проти України, йог...

"Репліки зі змістом "та в носі ми бачили, що подумає Путін" означають, що вже сформований фундамент для цілого масиву рішень", - Голобуцький

четвер, 9 травень 2024, 0:15

"Дві практично одночасних новини", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:. "1. Міністр внутрішніх справ Великої Британії прокоментував висилку російського аташе з пита...