Куди подівся Суровікін: Нові подробиці щодо загадкового зникнення генерала після заколоту Пригожина

Заступника командувача російськими військами в Україні Сергія Суровікіна нібито затримала контррозвідка РФ у зв'язку з його ймовірною причетністю до заколоту Євгена Пригожина та "вагнерівців". Його, ймовірно, допитують. Про це повідомило російське видання "Вёрстка", передають Патріоти України.

Зазначається, що заступника командувача об'єднаного угруповання російських військ в Україні російського генерала Сергія Суровікіна затримали ФСБ за підозрою в причетності до організації заколоту, але фактично йому поки що не висунули жодних обвинувачень. Зараз Суровікін нібито ізольований і не виходить на зв'язок із близькими понад два тижні.

Наразі відомо, що навіть родина генерала Суровікіна не має жодних звісток про його долю, незважаючи на 20-річчя дочки військового. Рідні нарікають, що нікому з них "просто по-людськи" ніхто так і не пояснив, що відбувається, і вони перебувають у цілковитому невіданні. Дружина Суровікіна закрилася від усіх, навіть від найближчих. Іменинниця дочка живе окремо від батьків і вчиться. Дівчина нещодавно здала сесію і не може зрозуміти, де її батько.

Соратники генерала переживають, що Суровікіна можуть позбутися, обставивши все, як інфаркт міокарда. Кілька років тому у Сергія Суровікіна було діагностовано проблеми з серцем. Медики навіть підозрювали у нього наявність там пухлини.

Раніше ФСБ у пресрелізі заявила про припинення справи про військовий заколот проти Пригожина і "вагнерівців". Однак, як пояснив "Вёрстке" адвокат Євген Смирнов, ця інформація може не відповідати дійсності. "Справа може бути порушена (про порушення і припинення справи навіть були заяви), але перевірити це нереально", - сказав він.

Хоча за більшістю справ термін затримання без обрання запобіжного заходу - 48 годин, за словами Смирнова, Суровікін цілком може бути ізольований і досі. "Способів тримати людину в ізоляції від суспільства без пред'явлення обвинувачення безліч - адміністративний арешт, порушення іншої справи (приклад - корупція) або просто без юридичного обґрунтування (умовний підвал). Однак Суровікін досить високопоставлена фігура, до таких зазвичай особливе ставлення. Таким можна на словах заборонити виходити з дому і спілкуватися", - розповів російський адвокат Євген Смирнов.

Він також додав, що контррозвідка РФ "спостерігає за багатьма високопоставленими людьми", тому такі затримання - "не рідкість".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Убивства опонентів, які мали полярних прихильників, призведуть до хаосу. Тому мені цікаво не те, хто виконавець убивства Фаріон, а хто смикав за ниточки", - Береза

субота, 27 липень 2024, 22:00

"Коли я писав блог по вбивству Фаріон, то зразу сказав, що ви будете здивовані вбивцею і мотивами", - пише у своєму блозі Борислав Береза, передають Патріоти України. "Зараз бачу сміхуйочки з приводу, що наступною жертвою мав бути Макс Бужанський. Про ...

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького