Купують техніку та навчають солдатів: Польща створює найбільшу армію в Європі, - The Telegraph

Польща розпочала наймасштабнішу за останні 50 років кампанію з переозброєння своєї армії, прагнучи зробити її найсильнішою на європейському континенті. Про це пише The Telegraph у великій статті, присвяченій цій темі, передають Патріоти України.

Почати переозброєння Варшаву змусило повномасштабне вторгнення РФ в Україну. Польська влада побоюється, що в майбутньому їхня країна теж може стати об'єктом "інтересу" з боку Москви.

Цього року Польща витратить на оборону 4% свого ВВП, що удвічі більше за прийнятий в НАТО мінімальний поріг. З таким показником Польща стане лідером в Альянсі за рівнем витрат на оборону в розрахунку на душу населення.

Деякі угоди щодо закупівлі нової техніки були укладені ще до війни в Україні, але вторгнення прискорило процес і спонукало до підписання безлічі нових контрактів.

"Для Польщі вкрай важливо якнайшвидше підвищити рівень безпеки. Ми можемо зробити це, тільки створивши сильну армію. Досить сильну, щоб утримати будь – якого потенційного агресора від рішення атакувати", - заявив міністр оборони Маріуш Блащак.

В рамках цієї стратегії Польща вже замовила у Південної Кореї 1000 основних бойових танків K2 і 250 нових танків M1A2 Sepv3 Abrams у США. Це зробить Польщу володарем найбільшого в Європі танкового угруповання.

Сили польської артилерії очікують прибуття 600 корейських гаубиць K9, 18 установок HIMARS і 288 південнокорейських РСЗВ K239 Chunmoo.

Також поляки планують самостійно виготовити понад 1000 бойових машин піхоти Borsuk. Повітряні сили повинні поповнитися 96 вертольотами Ah-64E Apache, закупленими в США, і 48 бойовими літаками FA-50, замовленими в Південній Кореї.

Настільки масштабні оновлення озброєнь в Польщі називають справжньою революцією, а не еволюцією.

Крім закупівель зброї планується подвоїти кількість військовослужбовців в регулярній армії - до 300 000 чоловік. За цим показником Польща також вийде на перше місце в Європі після України та Росії.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Куди зник Рустем Умеров?: У наказі Міноборони знайшли дивну деталь (фото)

п’ятниця, 3 травень 2024, 20:04

В нещодавно підписаному законі про затвердження Змін до Положення про військово-лікарську експертизу знайшли дивну деталь, підписав цей закон не Міністр Оборони. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на сайт Верховної Ради України. Мережа н...