Курт Волкер розповів, чому Конгрес досі не схвалив надання $61 млрд Україні

Є СТРАХ.Волкер розповів, чого у Конгресі досі не проголосували допомогу Україні (Фото:Ніна Ляшонок/Укрінформ)Курт Волкер, колишній спецпредставник США у справах України, пояснив, що змушує спікера Майка Джонсона бути гіперобережним у питанні допомоги Києву, передають Патріоти України.

Є 5−10 республіканців, які не підтримують надання допомоги саме Україні, хоча більшість їхніх колег підтримують Київ. Саме вони утримують спікера Палати представників Майка Джонсона від будь-яких рішучих кроків щодо розблокування «українського питання».

Наразі, щоб розблокувати розгляд пакета про надання $61 млрд допомоги Україні, який уже проголосований у Сенаті, кілька конгресменів (зокрема, демократ Джим Макговерн) розпочали збір підписів за «петицію про звільнення». Вона передбачає голосування в обхід Джонсона, якийтак і не виніс «українське питання» нарозгляд Палати представників звичайним шляхом.

Але в разі, якщо петиція про звільнення отримає необхідну більшість голосів — 218 із 435, — згадані Волкером республіканці можуть ініціювати питання звільнення Джонсона з посади спікера. Тому той настільки обережний, пояснив Волкер: будь-який неправильний крок може коштувати йому крісла.

Однак, на думку дипломата, так чи інакше, допомога Україні буде проголосована. «Тому що більшість в обох партіях Конгресу хоче цього, — пояснив він, — А як це буде зроблено, — зараз сказати важко, бо під це ще має бути прокладений політичний шлях».

Джерело: НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Лукашенку стало погано в гостях у Путіна

субота, 27 липень 2024, 23:31

Лукашенко поїхав до Путіна на Валаам і там його перекосило. Опубліковані фото викликали хвилю обговорень фізичної форми білоруського диктатора, який, помітно погладшав і виглядає хворобливо, інформують Патріоти України з посиланням на «Хартія-97». «Та...

"Убивства опонентів, які мали полярних прихильників, призведуть до хаосу. Тому мені цікаво не те, хто виконавець убивства Фаріон, а хто смикав за ниточки", - Береза

субота, 27 липень 2024, 22:00

"Коли я писав блог по вбивству Фаріон, то зразу сказав, що ви будете здивовані вбивцею і мотивами", - пише у своєму блозі Борислав Береза, передають Патріоти України. "Зараз бачу сміхуйочки з приводу, що наступною жертвою мав бути Макс Бужанський. Про ...