Київ сьогодні перетнув "червону лінію" Путіна незастосування ядерної зброї, - Newsweek

РЛС 29Б6 Контейнер у Ковилкіно

Україна імовірно перетнути одну з "червоних ліній" Росії для потенційного використання державою-агресором ядерної зброї. Про це повідомив американський журнал Newsweek у середу, 17 квітня.

Вказано, що мова йде про атаку безпілотників на загоризонтну РЛС 29Б6 Контейнер, яка знаходиться біля міста Ковилкіно у Мордовії. Ця система входить до системи розвідки та попередження про повітряно-космічний напад.

"Атаки безпілотників на російський радар, можливо, перетнули одну з червоних ліній Москви для потенційного використання ядерної зброї – "зрив дій у відповідь ядерних сил", згідно з формулюванням указу, підписаного президентом Володимиром Путіним у 2020 році", – пише видання.

Зазначається, що якщо дійсно постраждала радіолокаційна система Контейнер, то це може відповідати одній з "умов, що визначають можливість застосування Російською Федерацією ядерної зброї", як зазначено в указі президента РФ.

Йдеться про "отримання достовірної інформації про пуски балістичних ракет по територіях Російської Федерації та (або) її союзників", а також "застосування противником ядерної зброї або інших видів зброї масового ураження на територіях Російської Федерації та (або) її союзників", уточнює видання.

Також цю атаку теоретично можна пов’язати з "впливом противника на критично важливі державні чи військові об’єкти РФ, вихід з ладу яких призведе до зриву дій у відповідь ядерних сил", а також "агресією проти РФ із застосуванням звичайної зброї, коли під загрозою саме існування держави".

Раніше у березні Володимир Путін заявив, що Росія технічно готова до ядерної війни, і якщо США відправлять війська в Україну, це буде розглядатися як значна ескалація війни.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

​І знову про свободу слова

вівторок, 30 квітень 2024, 15:52

Після включення Держдепом США питання свободи слова до проблемних в Україні – спостерігаємо якусь нездорову реакцію владних кіл. . То «прокинулись» і надіслали до Ради Європи заяву про обмеження цілої низки прав через запровадження воєнного стану. П...

"Це не має сенсу, тому що...": Луцький нардеп Палиця розповів, чому не ходить на засідання у Раду

вівторок, 30 квітень 2024, 14:00

Луцький депутат Ігор Палиця заявив, що не ходить на засідання у Раду, бо не хоче знаходитись під одним дахом з представниками колишньої ОПЗЖ. Про це повідомили журналісти Bihus.іnfo, передають Патріоти України. "У розпал війни сесійна зала Верховної Ра...