"Київ у скрутному становищі": Україна просить ракети Taurus через безпорадність. - Die Welt

Протягом декількох місяців Захід відкрито радів помилкам і прорахункам росіян у їхній агресивній війні проти України. І небезпідставно. Російський диктатор Володимир Путін хотів ослабити НАТО, але натомість зміцнив його. Путін сподівався роз'єднати ЄС, але союз тримається і зберігає спільну позицію. Автократ у Кремлі зробив ставку на швидкий розпад України, але вона вистояла. Про це пише німецьке видання Die Welt, передають Патріоти України.

На думку журналістів, помилки і хибні уявлення з західного боку не менш серйозні. «Захід вважав, що зможе поставити Росію на коліна за допомогою санкцій, але вона досі стоїть. США і Європа розраховували на ізоляцію російського уряду в світі. Але у Москви все ще стільки контактів, що про ізоляцію, самоізоляцію і політичний «карантин» насправді не може йти мова», – пише видання.

Як зазначають журналісти Die Welt, схожа ситуація і з весняним наступом України. Київ і його західні союзники сподівалися, що підготовка і озброєння українських солдатів в США і Європі принесуть швидкі результати, але цього не сталося.

«Весняний наступ перетворився в літній, а тепер стає осіннім. Однак українські військові не досягають жодного прогресу. Вони не здобувають жодних вирішальних позицій. У своєму скрутному становищі Київ тепер вимагає ракет середньої дальності. Зокрема, у Німеччини він просить крилаті ракети Taurus.

Не треба бути Клаузевіцом, щоб зрозуміти: ці ракети не мають нічого спільного з наступальними діями. З ними неможливо відвоювати окуповані території. Для цього Україні знадобилося б у кілька разів більше артилерії. Але у неї немає цієї зброї в необхідній кількості. При цьому втрати з обох сторін високі. Однак Москва – на відміну від Києва – може спиратися на численні резерви. Тому бажання Києва отримати ракети – це, перш за все, прояв безпорадності», – пише Die Welt.

Видання додає, що в кінці війни Україні, швидше за все, «не вдасться вигнати Росію зі своєї території». З іншого боку, спроба Москви повністю зламати Київ провалиться завдяки військовій допомозі Заходу. Журналісти додають, що війна ставатиме все більш запеклою і кривавою.

«Залишається тільки сподіватися, що Києву вдасться завдати росіянам стільки ударів, що їм рано чи пізно стане несила контратакувати. Але навіть в цьому немає впевненості. На жаль», – підсумувало німецьке видання.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...