Китайська задача номер один - посварити США та Європу, - Портников

Журналіст Віталій Портников зазначив, що Китай використовує Росію та війну як інструмент послаблення Заходу. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти України.

"Щодо китайської позиції, то вона абсолютно зрозуміла. У Китаю є кілька задач. Перша задача, яка є номер один, – посварити Європу і Сполучені Штати. Китай говорив не тільки, що війна має закінчитися на статус-кво (стан речей, що склався на поточний час – ред.), а що треба займати власну позицію, яка полягає у тому, що США готові продовжувати цю війну до виснаження сторін, але це буде проблема для Європи. Тому, краще війну зупинити на поточних результатах, щоб Україна визнала факт територіальних реалій, про які говорить Росія. І щоб Росія визнала, що вона далі не воює з Україною. Тобто це те, що ми говорили про умови "миру". Я не бачу у цьому нічого нелогічного. Я вважаю, що китайці взагалі заради цього це і почали", - сказав журналіст.

Віталій Портников додав, що у Китаї чекають момент, коли стане ясно, що війська обох сторін далі не просуваються. А кількість жертв буде такою, що суспільства і в Україні, і в Росії не зможуть погодитися з фактом постійної загибелі своїх співвітчизників.

"Ця війна допомагає посиленню Китаю. По-перше, війна підриває російську економіку, і Росія стає все більше і більше залежною від Китаю. Друге - ця війна послаблює західну економіку. Далі - ця війна дозволяє грати у майбутньому, як сподівається Пекін, на протиріччях між Європою і Заходом. А що буде з Україною, я думаю, Китай мало хвилює. Його хвилює не стільки економічна складова, скільки політична, тобто використання Росії як інструменту послаблення Заходу і використання війни як частини цього послаблення", - зауважив Портников.

Джерело: Еспресо.ТV
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Над Кримом виють сирени та лунають вибухи в різних кутках окупованого півострова

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:32

У тимчасово окупованому Криму вранці 19 квітня було чути вибухи. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер.

"Скоро корабли будут уничтожаться здесь": Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:17

Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...