Китайці добре дезінформують інших, що вони нібито стримали росіян від застосування ядерної зброї, - британський політолог

Китай перекладає відповідальність за війну проти України на НАТО й потребує сильної РФ, щоб присмирити США. Про це заявив британський політолог, старший науковий співробітник Інституту безпеки й оборони Джеймс Шерр в етері Еспресо, передають Патріоти України.

"Китай також не є безкорисливим гравцем. Китай не хоче, щоб Росія програла цю війну, тому що китайці розуміють, що радше всього це призведе до дестабілізації самої Росії. Китаю потрібно, щоб Росія була великою державою в глобальній системі, щоб допомогла Китаю присмирити США, а відтак допомагала керувати ними. Попри всі застереження і побоювання, які китайці могли мати щодо того, як розпочалася ця війна і в який спосіб її вестимуть, в усіх публічних дискусіях та комунікаціях вони дуже чітко покладають всю відповідальність за війну на НАТО. Це не змінюється в жодній їхній публічній заяві", - зауважив він.

Політолог вважає, що китайці добре дезінфрмують інших, як і РФ, зокрема про те, що вони стримали росіян від застосування ядерної зброї. Джеймс Шерр зазначив, що така теза вигідна й Росії, й КНР, адже підтверджує чутки, нібито РФ збиралася використати ядерне озброєння, а також показує Заходу, що Китай - зріла держава, із якою потрібно будувати гарні відносини, щоб керувати Росією.

"Здається, і дитині мало б бути все ясно, але люди продовжують сприймати все це серйозно, довіряючи впливовим китайським публікаціям. Щоб багато чого з цього зрозуміти, потрібно розуміти китайську. На щастя, у мене є колеги, які її розуміють. Тому наголошую, що необхідно звертати значно менше уваги на подібного роду публічні висловлювання", - підсумував політолог.

Джерело: Еспресо.ТV
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У Києві під час занять у школі обвалилась стеля (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:30

У спеціалізованій школі №155 у Києві під час занять обвалилася підвісна стеля. Ніхто не постраждав. Про це повідомляє Telegram-канал "Реальний Київ", передають Патріоти України. Учні, сидячи на уроках, почули гучний гуркіт з коридору. На щастя, на той ...

Перемога прийде не просто як воєнний тріумф: У карпатського віщуна знайшли пророцтво про закінчення війни в Україні (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:15

У 2024 році відбудеться вирішальна битва, яка призведе до завершення війни, настання миру та процвітання в Україні. Про це розповів старець Єремія із Карпат, передають Патріоти України. "Настане рік 2024 і в цьому році зійде зоря нової надії. Військо У...