Ласий шматочок для пропаганди Кремля: У Forbes розповіли, як росіяни знищують танки M-1 Abrams в Україні

Українські танки західного виробництва - Challenger-2, Leopard-2 і M-1 Abrams - пріоритетні цілі для російських військ. Кожне влучання в західний танк стає ласим шматочком для пропаганди, зазначають Патріоти України.

Видання Forbes пише, що українська армія втратила всього три з 31 американського танка M-1. Принаймні, ще один Abrams був пошкоджений. Неясно, скільки членів екіпажу - по чотири людини в кожному танку - врятувалися.

Наразі російські протитанкові керовані ракети, схоже, є головними вбивцями українських М-1. Якщо це так, то це переконливий аргумент на користь оснащення Abrams системою попередження про ракетний напад, але існує безліч інших способів знищення танків.

47-а механізована бригада є єдиним оператором Abrams в українській армії. Бригада вступила в бій на північ від Авдіївки, де проходив зимовий наступ Росії, пізньої осені 2023 року, а М-1 прибули через деякий час, замінивши кілька збережених у бригаді Leopard 2A6.

М-1 опинилися в гущі боїв, коли українці відступили від руїн Авдіївки і зайняли нову оборонну лінію за кілька миль на захід. Там 47-а бригада і сусідні підрозділи зупинили просування росіян.

47-а бригада втратила свій перший М-1 приблизно 26 лютого, коли російський FPV-дрон вразив бойове відділення танка та спричинив пожежу, що зрештою знищила його. Можливо, у момент удару було відчинено двері, які зазвичай перешкоджають проникненню полум'я у відсік і спалюванню боєприпасів 120-міліметрового знаряддя, але точно сказати важко.

Другий Abrams був виведений з ладу 3 березня або раніше - цього разу, як повідомляється, протитанковою ракетою з лазерним наведенням "Корнет", яка влучила у відносно погано захищений бік корпусу танка і пройшла крізь встановлену вибухоактивну броню M-19. У "Корнетів" тандемні боєголовки: перший заряд пробиває броню, другий вибухає всередині танка.

У вежу влучила друга ракета, за нею пішов безпілотник FPV, але саме перша ракета і вогонь, що спалахнув унаслідок її влучання, знищили 69-тонний M-1.

Третя підтверджена втрата Abrams, що сталася за тиждень після другої, вочевидь, також була спричинена влучанням протитанкової ракети, що спричинила пожежу, внаслідок якої згоріли набої головної гармати в бойовому відділенні. Мабуть, відмовили вибухові люки і зовнішня панель відсіку.

Лазерна система виявлення, можливо, врятувала б два Abrams, які стали жертвами "Корнетів" або аналогічних ракет, але вона не запобігла б іншим втратам. Не запобігла б вона і тому, що майже напевно станеться найближчими тижнями і місяцями, поки війна триватиме, а решта 28 M-1 продовжуватимуть битися: втрати від мін, артилерії і, можливо, навіть інших танків.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...