Хвилюється не за росіян: Лідер Китаю занепокоєний провалом вторгнення Путіна в Україну, - директор ЦРУ

Лідер Китаю Сі Цзіньпін занепокоєний провалом широкомасштабного вторгнення російської армії в Україну, бо це впливає на його плани щодо Тайваню та інших країн. Про це розповів директор Центрального розвідувального управління (ЦРУ) Вільям Бернс у програмі американського громадського телебачення PBS, передають Патріоти України.

"Я не думаю, що хтось ще з іноземних лідерів приділяв таку пильну увагу цій війні та поганим військовим результатам Росії, ніж Сі Цзіньпін, коли він думає про власні амбіції на Тайвані та в інших країнах", – сказав Бернс.

Голова американської розвідки звернув увагу, що було цікаво спостерігати за реакцією Китаю на війну в Україні, оскільки за кілька тижнів до початку вторгнення в Україну президент Росії Володимир Путін та керівник Китаю Сі Цзіньпін проголосили "безмежну дружбу". Попри прихильність до РФ, Пекін вирішив не постачати зброю до Росії, щоб та не використовувала у війні проти України.

Однак, він наголосив, що "ні на мить не став би недооцінювати прихильність китайського та російського керівництва цьому партнерству".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Троє ворогів ліквідовано": Прикордонники показали, як нищать окупантів на Вовчанському напрямку (відео)

вівторок, 14 травень 2024, 20:29

Прикордонники показали, як знищують російських окупантів з мінометів на Вовчанському напрямку в Харківській області. Відео опубліковано в Telegram-каналі Державної прикордонної служби України, передають Патріоти України. «Прикордонники разом із Силами ...

Стосовно заступника генпрокурора розпочато кримінальне провадження – нардеп Гончаренко

вівторок, 14 травень 2024, 20:15

Стосовно заступника генпрокурора Дмитра Вербицького розпочато кримінальне провадження. Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко у Telegram, передають Патріоти України. "Щодо заступника генпрокурора Вербицького порушено кримінальну справу. В...