Лідери НАТО закликали Зеленського "охолонути" після різких слів напередодні, - західні ЗМІ

Західні партнери Києва вважають заяви Володимира Зеленського занадто різкими. Як пише Bloomberg, український лідер був "гарячим" перед зустріччю з лідерами НАТО, передають Патріоти України.

ЗМІ пише, що напередодні саміту НАТО у Вільнюсі Володимир Зеленський буцімто перебував у розлюченому стані. Президента, ймовірно, сильно засмутило те, що питання щодо членства України в Альянсі не було вирішено чітко.

Чим президент України міг "розлютити" партнерів

Нагадаємо, Зеленський назвав позицію НАТО стосовно членства України абсурдною. Голова держави розкритикував Альянс за відсутність чіткого графіка щодо цього питання.

Як зазначає видання, цей емоційний сплеск "розлютив партнерів, які спрямували мільярди доларів зброї та допомоги на захист України від російського вторгнення". А США додатково могло не сподобатися, що їх не попередили про різку заяву Зеленського.

Співрозмовник ЗМІ на умовах анонімності заявив, що під час вечері у Вільнюсі лідери передали українському президенту чітке повідомлення. Це сталося після того, Джо Байден повернувся у свій готель.

"(Зеленському – ред.) треба охолонути та подивитися на повний пакет. Зрештою, він отримав оновлені зобов’язання щодо можливого членства та нових гарантій безпеки від країн "Великої сімки", – процитувало анонімне джерело це повідомлення.

За словами співрозмовника, наступного дня український лідер, ймовірно, взяв це повідомлення до уваги. Як пояснює ці можливі суперечки видання, лідери НАТО шукали консенсусу щодо України. Вони хотіли знайти таке формулювання, щоб воно одночасно виглядало як якесь досягнення, давало змогу Києву говорити про прогрес та принципово не наближало Альянс до війни з Росією.

Джерело: 24 канал
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росія намагається скопіювати морські дрони України, але це провал, - ЗМІ

неділя, 28 липень 2024, 0:12

Україна заявила, що Росія копіює морські безпілотники, вчившись на фрагментах українських. Однак експерт із бойових безпілотників сказав, що це навряд чи принесе велику допомогу та може виявитися даремним витрачанням російських ресурсів, передають Патр...

Лукашенку стало погано в гостях у Путіна

субота, 27 липень 2024, 23:31

Лукашенко поїхав до Путіна на Валаам і там його перекосило. Опубліковані фото викликали хвилю обговорень фізичної форми білоруського диктатора, який, помітно погладшав і виглядає хворобливо, інформують Патріоти України з посиланням на «Хартія-97». «Та...