Лікар розповів, як легко та недорого зробити антисептик вдома (відео)

Виготовлення дезинфікуючого засобу власними руками вимагає компонентів, які легко дістати.

Відомий телеведучий і лікар Євген Комаровський розповів, що виготовлення дезинфікуючого засобу власними руками вимагає компонентів, які легко дістати, передають Патріоти України.

За словами Комаровського, єдиний інгредієнт, що важко буде знайти в аптеках для виготовлення антисептику – це спирт. «Решту ж речовин легко придбати в будь-якій аптеці — перекис водню і гліцерин. Також буде потрібна вода», – стверджує телеведучий.

Комаровський наголосив, що по-перше, у попередньо вимиту і висушену ємність необхідно помістити 240 мл спирту, з точністю до 5 мл. Для цього можна використовувати склянку, ємність якої 200 мл, а решту рідини можна додати за допомогою великого шприца. «Важливо, щоб спирт був максимальної концентрації і в кінцевому розчині його частка становила не менше 65%», – наголосив лікар.

Після спирту в ємність необхідно додати 15 мл перекису водню концентрацією 3%. Слідом в отриманий розчин додається 5 мл гліцерину. Завершує приготування санітайзера додавання 60 мілілітрів води. Після цього суміш треба перемішати.

Комаровський підкреслив, що деякі експерти рекомендують дати отриманому розчину постояти дві доби, особисто він вважає, що в цьому нема потреби й виготовлений антисептик відразу ж готовий до застосування. Необхідно тільки розлити у флакони або в пляшечки з розбризкувачем.

Такий саморобний санітайзер можна використовувати, як для дезінфекції рук, так і поверхонь в будинку.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 25 квітня: Що потрібно зробити для гарного самопочуття, а чого уникати у Марків день

четвер, 25 квітень 2024, 7:05

Народне свято 25 квітня відоме під назвами , Марк ключник, Василь-парильник. Православна церква України 25 квітня за новим стилем вшановувала пам'ять одного з дванадцяти апостолів євангеліста Марка. За старим стилем у свято сьогодні вшановують преподоб...

Военная помощь США сначала пойдет на закрепление позиций Сил обороны Украины и отражение наступления РОВ - Злий Одесит

четвер, 25 квітень 2024, 3:25

Сенат США во вторник 23 апреля (ночью 24 апреля по Киеву) поддержал законопроект о предоставлении помощи Украине на сумму около 61 млрд долларов. Подписание документа президентом США Джозефом Байденом – тоже не проблема, но как скоро настолько необходи...