"Ліси ще висадимо, а "ворог горить яскраво": Боєць НГУ розповів про нові "дрони-дракони" на фронті та "нереальну температуру", котру створюють термітні вогнемети (відео)

Українські військові почали використовувати на передовій нову розробку — "дрони-дракони", й окупанти вже навчились виготовляти свої "аналоги". Про це 15 вересня в ефірі телемарафону розповів командир екіпажу БПЛА "Кара небесна" 4 бригади "Рубіж" НГУ Андрій Отченаш, передають Патріоти України.

"Насправді це дуже ефективна зброя", — підкреслив боєць.

Військовий пояснив, що температура запалювальної речовини, яку розпиляють "дрони-дракони", сягає приблизно 2500 градусів.

"Тобто це — нереальна температура, яка зроблена завдяки різним хімічним добавкам тощо", — зазначив він.

Зі слів Отченаша, "аналоги", які застосовує ворог, відрізняються від українських "дронів-драконів".

"Я думаю, це зовсім інші компоненти, і ми бачимо, що українські компоненти горять краще", — пояснив він.

Командир розповів, що "дрони-дракони" ефективні ще й завдяки самій суміші. Якщо вона потрапляє на боєприпаси, генератори, екіпірування тощо, усе це гарантовано знищено. Отченаш підкреслив, що розробка — "достатньо некомфортний варіант" для ворога.

Він підтвердив, що через роботу "дронів-драконів" горять українські ліси, і це жахливо. Однак військовий пояснив, що в Україні триває війна за виживання нації.

"Сподіваюся, що в перспективі ми ці ліси потім і висадимо по-новому. Головне, щоб наразі горів ворог, і ворог горить достатньо яскраво", — додав він.

Варто зауважити, що "дрони-дракони" розпиляють терміт — суміш гранул оксиду заліза та алюмінію. Лише за 20 секунд вони здатні підпалити лісосмугу довжиною приблизно 100 метрів. При цьому суміш, здатна пропалити навіть залізо.

Коментар Андрія Отченаша про "дрони-дракони" — з 33:28

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Боєць ЗСУ збив "Шахед" із ПЗРК "Ігла" (відео)

понеділок, 16 вересень 2024, 22:30

В ніч проти 16 вересня ЗС РФ атакували територію України ударними дронами-камікадзе. Участь у відбитті атаки брали бійці багатьох підрозділів Сил оборони. Бійцеві одного із них вдалося впоратися з "Шахедом" за допомогою протизенітного ракетного комплек...

Російські військові опинилися в повному оточенні на Курщині - DeepState (мапа)

понеділок, 16 вересень 2024, 21:43

В Курській області Росії угруповання російських військ потрапило в оточення ЗСУ в районі Коренево в Крем'яному. Вони заблоковані там вже певний час. Про це повідомили у DeepState, передають Патріоти України. "Від перших днів Курської операції, противни...