Літаки F-16 будуть менш ефективними, ніж очікувалося, - Залужний

Багатоцільові винищувачі F-16, які Україна отримає наступного року, будуть менш корисними, ніж могли б бути. Росія посилила свою протиповітряну оборону. Про це головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний розповів в інтерв'ю Economist, передають Патріоти України.

За його словами, західні союзники надто обережно постачали Україні свої новітні технології та потужну зброю, побоюючись конфронтації з Росією. "Вони нам нічого не зобов'язані давати, і ми вдячні за те, що маємо, але я просто констатую факти", - сказав Залужний.

Він зазначив, що, затримуючи постачання ракетних комплексів великої дальності й танків, Захід дозволив Росії перегрупуватися та посилити оборону після раптового прориву в Харківській і Херсонській областях наприкінці 2022 року. "Ці системи були для нас найбільш актуальні минулого року, а прийшли лише цього року", — сказав генерал.

Так само літаки F-16, які Україна отримає наступного року, будуть менш корисними, припускає генерал, частково через те, що Росія вдосконалила свою протиповітряну оборону: експериментальна версія ракетної системи С-400 може досягати меж міста Дніпро, попереджає він.

Залужний підкреслив вирішальну роль дронів і засобів радіоелектронної боротьби, які можуть перешкодити окупантам літати.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...