Літаки не є невразливими для ракет: Україна після введення у бій втратить багато F-16 та їхніх пілотів, - Forbes

Винищувачі F-16 в Україні повинні будуть першочергово полювати за російськими носіями плануючих авіабомб, і це може призвести до великих втрат літаків F-16 одразу після введення їх у бій. Про це пише Forbes, передають Патріоти України.

Українські винищувачі МіГ-29 і Су-27 можуть виявляти повітряні цілі на відстані близько 50 або 60 миль і вражати їх на відстані приблизно половини цієї відстані. Це означає, що їм потрібно перетнути лінію фронту, щоб вступити в бій з російськими літаками, озброєними КАБ, - чого українські пілоти зазвичай не роблять, оскільки їм бракує систем РЕБ, і літаючи поблизу російських позицій, вони надзвичайно вразливі для російської ППО.

Водночас 50 або 60 літаків Lockheed Martin F-16 можуть дати українському командуванню нові можливості. «Оснащені системою самозахисту AN/ALQ-213, яка об'єднує датчики, капсульні постановники перешкод і засоби протидії для захисту літака від ракет, F-16 можуть безпечно літати ближче до лінії фронту або навіть над нею. Виявивши цілі на відстані до 70 миль за допомогою своїх радарів AN/APG-66(V)2, пілоти F-16 можуть запускати ракети AIM-120 з відстані 57 миль - досить далеко, щоб вразити російські бомбардувальники, не заглиблюючись углиб території Росії», - пише видання.

Однією з головних переваг F-16 є AIM-120 - ракета типу «вистрілив і забув» із власним крихітним радаром, завдяки якому пілот може відступити відразу після пострілу. «Ніхто не стверджує, що F-16, який стріляє AIM-120, є суперзброєю або невразливим для ворожих ракет. Щойно Україна введе їх у бій найближчими тижнями або місяцями, то втратить F-16 і їхніх пілотів - потенційно багатьох із них. Велике питання в тому, що Київ виграє від цієї жертви», - йдеться у повідомленні Forbes.

Якщо українське командування справді усвідомлює небезпеку, яку російські КАБ становлять для українських позицій на землі, вони мають агресивно розвернути F-16 і націлитися на російські літаки Sukhoi. Хоча, зазначають експерти, проблема, створювана широким використанням КАБ, найімовірніше, збережеться і вирішиться тільки за рахунок додаткових закупівель і розгортання систем протиповітряної оборони «Патріот» і F-16, оснащених сучасними системами протиповітряної оборони «повітря-повітря».

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Все буде погано? Три міфи про "тотальне зубожіння після війни", в які вірять українці, - Сергій Фурса

четвер, 9 травень 2024, 14:03

"Українці продовжують перебувати у депресії. І одним з факторів цього стану є багато економічних міфів, дуже деструктивних, які засіли в голову українців і активно підживлюються російською пропагандою. Створюючи враження, що все пропало і в України нем...

У параді брали участь "герої СВО": Путін використав 9 травня для пропаганди війни проти України та залякування Заходу, - ЗМІ

четвер, 9 травень 2024, 13:33

Російський диктатор Володимир Путін використав парад 9 травня, який пройшов на Красній площі в Москві, з метою пропаганди війни проти України і залякування заходу ядерною зброєю, зазначають Патріоти України. Як повідомляє Bild, на парад прибули понад 1...