Літаки, "Сонцепьоки", артсистеми: Жданов відповів, чи виробляє РФ нову зброю

Росія здатна сьогодні випускати нове озброєння (артилерійські системи, реактивні системи залпового вогню, важкі вогнеметні системи "Сонцепьок", літаки), але ці можливості обмежені. Тому росіянам зараз простіше знімати зі зберігання зброю, яка у них ще є, розповів військовий експерт Олег Жданов, передають Патріоти України.

"Їм швидше і дешевше знімати техніку зі зберігання. Виробництво нових артилерійських систем - цілий технологічний ланцюжок, який не перестрибнеш. Особливо виробництво артилерійських стволів. Це самий трудомісткий, самий високотехнологічний процес. Там спеціальні верстати, причому західного виробництва, і багато з них сьогодні стоять в неробочому стані через санкції, - зазначив він. - Сьогодні для рашистського ВПК це величезний геморой у виробництві нових артилерійських систем, танків, літаків".

За словами експерта, за період війни у РФ не зібрали жодного нового літака: "Вони там щось намагаються ремонтувати, знімати зі зберігання, заводити та ставити у стрій, але нові не виробляються".

"А ось таких речей, як "Сонцепьоки", немає на зберіганні, це нове озброєння, вони у військах в обмеженій кількості. Їх не так вже й багато і випустили. І "Сонцепьоки", і "Буратіно"... РСЗВ вони знімають зі зберігання, при цьому "Смерчів" практично немає, а ось "Ураганів" багато, артсистем теж достатньо... Виробництво нових зразків більш довгостроково і трудомістко, набагато дешевше зняти зі зберігання і запустити у бій", - підсумував Жданов.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...