Людям із хворим серцем варто поберегтися: Кардіологи розповіли, в які дні ризик аритмії вищий

Є дні, коли ризик аритмії вищий. Кардіологи попереджають про цю небезпеку всіх людей із хворим серцем. Читайте більше в матеріалі, який Патріоти України пропонують вашій увазі.

Про останні дослідження, результати яких були представлені на науковому конгресі Європейського товариства кардіологів, розповідають у виданні EurekAlert. Згідно з ними, аритмії, небезпечні для життя людини, найчастіше діагностують у пацієнтів з хворим серцем в дні сильного забруднення повітря. Такий висновок отримали італійські вчені з лікарні міста П'яченца.

У дослідженнях взяли участь 146 пацієнтів з імплантованим кардіовертер-дефібрилятором (прилад, схожий на кардіостимулятор, який здатний автоматично розпізнавати аритмію та проводити антиаритмічну терапію). Всі дані збиралися віддалено. А інформацію про добовий рівень мікрочастинок PM 10 та PM 2,5 (тверді частинки розміром менше 10 та 2,5 мікронів моноксиду вуглецю, діоксиду азоту та озону) отримували від станцій моніторингу регіонального агентства з охорони довкілля.

Виявилося, що існує певний зв'язок між рівнями PM 2,5 та появою шлуночкової аритмії у пацієнтів. Коли концентрація PM 2,5 підвищена (на 1 мкг/м3) протягом семи днів, на 2,4% збільшується ймовірність таких аритмій. А в ті тижні, коли концентрація PM 10 перевищує середнє значення на 1 мкг/м3, ризик зростає на 2,1%.

Авторка дослідження, докторка Алесія Занні каже, що їхня робота показала - людям із високим ризиком появи аритмій потрібно щодня перевіряти рівень забруднення повітря. Фахівчиня також зазначила, що за підвищення концентрації РМ 2,5 і PM 10 пацієнтам краще залишатися у приміщенні чи носити на вулиці захисну маску.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Гуманизм привел к массовой бойне": Пропагандист Кремля пожалкував, що по Донбасу не вдарили ядерною зброєю

четвер, 25 квітень 2024, 19:42

Російський пропагандист вважає, що давно треба було завдати ядерного удару по Україні. Мовляв, тоді б "усього цього не було". Про це пише журналіст Денис Казанський у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. Йдеться про Z-блогера Владислава ...

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно