"Люди з палаючими шинами під відділком поліції - це і є реальний рівень довіри до неї", - експерт

Одними красивими рейтингами та гучною саморекламою довіру заслужити не можна.

"Початок нового року не минув без гучного вбивства. Ситуація в Каховці надзвичайно красномовна. Люди з палаючими шинами під відділком поліції – це і є реальний рівень довіри до неї, а не той, який малюють", - пише криміналіст Ганна Маляр на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Люди розуміють, що тільки так вони можуть рухати розслідування. Беззахисність перед системою – це одна з ключових причин, чому звідси їдуть розумні і освічені люди. Вбивство, хоч і на побутовому ґрунті, але дуже багато епізодів до самого вбивства, тому встановити істину та правильно кваліфікувати буде непросто.

З відкритих джерел відомо, що це був конфлікт між двома чоловіками однієї жінки – колишнім і нинішнім. Від колишнього була дитина, а конфлікт стався з приводу того, хто з цих чоловіків буде виховувати дитину. Колишній загинув, нинішній – вже під вартою на 60 діб без права вносити заставу. Більше про саму історію конфлікту за посиланням.

Але є цікаві подробиці, які, власне і обурили людей. Підозрюваний в минулому працював у поліції. Також з відкритих джерел відомо, що чи то свідком, чи то співучасником був друг підозрюваного – поліцейський.

Жителі Каховки підозрюють, що на місці вбивства був ще один чоловік, який ховається зараз, і що у загиблого стріляли з трьох одиниць зброї. На тілі загиблого є більше 10 кульових поранень, за словами сестри – це поранення в спину.

Якщо глобально дивитись на цю ситуацію, то всьому виною горілка і неможливість державних інституцій забезпечити батьку побачення з дитиною. Такі конфлікти не новина, але самосуд (припускаю, що він мав місце з обох сторін) – це наслідок глобальної зневіри у допомозі державних інституцій.

А тепер трохи про деталі і версії. Оскільки конфлікт був тривалим у часі і перед його кульмінацією загиблий і підозрюваний сварились в публічному місці, а потім продовжили нагнітати конфлікт перепискою в телефоні, то могли мати місце обидва сценарії:

1. напад нинішнього чоловіка на колишнього.

2. навпаки напад колишнього на нинішнього

Дуже часто у таких конфліктах складно визначити хто жертва, а хто нападник – аж до моменту рокового пострілу чи удару. Бо тривалий активний конфлікт двох людей – це, найчастіше, обопільні дії, а не однобічне побиття.

Припускаю, що 1 січня всі учасники ситуації могли бути напідпитку. Це завжди ускладнює встановлення істини, бо буває так, що не всі свідки і учасники подій пам"ятають як саме розвивалась ситуація, забувають дуже важливі для слідства деталі.

Але, за словами місцевих жителів, дивним чином зникли записи з УСІХ відеокамер, в поле зору яких потрапляло місце вбивства. Відеокамери знаходились на будинку підозрюваного, під яким і відбулась фінальна фаза конфлікту.

Тут математика проста. Якби камери зафіксували напад на підозрюваного і його оборону від дій колишнього чоловіка, то він би перший їх пред'являв слідству як доказ невинуватості. Але чомусь не хоче пред'являти.

Якщо родичі загиблого говорять правду і постріли здійснені в спину, то необхідна оборона, як версія, ще більше стає під питання.

Тим більше, що лікар, який витягав кулі з тіла, розповів родичам, що в тілі загиблого були кулі з трьох різних видів зброї. А сам загиблий, коли ще був при тямі, так само говорив родичам, що таке з ним зробило декілька людей. Якщо це правда, то слідство ніколи це не розслідує. Можна дарма не витрачати шини. Адже зі слів місцевих жителів, разом з підозрюваним на місці злочину були непрості люди, один з яких точно працівник поліції.

Шкода, що у потерпілої сторони немає адвоката. Самотужки вони не впораються і шини тут не допоможуть. Чому? Тому що шини до справи не долучиш. Поки люди з шинами на вулиці, у справі можуть зникнути всі докази разом із свідком, він же не під вартою.

Висновок простий – система переживе і ці палаючі шини. Тому що не може зруйнована система на вимогу одного міста в одній конкретній справі раптом запрацювати".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 18 квітня. Кузьма городник обіцяє багатий врожай, тим хто дослухається до порад

четвер, 18 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 18 квітня за новим стилем вшановує пам'ять учня Григорія Декаполіта преподобного Іоанна і єпископа Кузьми Халкідонського. За старим стилем у свято сьогодні згадують мучеників Агафопода і Феодула. . Наші пращури в свято 18 кв...

"Навіть якщо усунути чинник військового договору": Захід не захищатиме Україну так само, як Ізраїль, оскільки політично йому це не вигідно, - Ілія Куса

четвер, 18 квітень 2024, 6:39

"Теза про те, що Ізраїль захищають усі, а нас ніхто, не витримує жодної критики, лише відображає рожевий світ, в якому живе частина суспільства", - про це у Фейсбуці пише Ілія Куса, передають Патріоти України. "1. Ізраїль має юридичного союзника, підп...