Лютий мороз ще повернеться: Синоптики спрогнозували погоду до кінця зими

У другій декаді січня в Україну прийшли суворі 20-градусні морози. Різке зниження температури повітря супроводжувалося рясними снігопадами практично по всій території країни. Втім до кінця тижня морозна хватка поступово ослабне.

За даними Укргідрометцентру, морози почнуть слабшати вже з середи, 20 січня. У східних регіонах ще збережеться досить низька температура повітря: близько 11 градусів нижче нуля вдень і 21-23 градуси морозу вночі. Але в центрі і на півночі України вдень буде від 7 градусів морозу до 2 градусів тепла, передають Патріоти України.

Значно потеплішає і на півдні України. Денні температури з 21 січня встановляться на рівні 2-6 градусів тепла. Але вночі ще буде "мінус": від 5 до 7 градусів.

Але найтепліше буде на заході країни: від 4 до 8 градусів тепла вдень і слабкий "мінус" - 1-3 градуси, у нічний час доби.

Уже в п'ятницю, 22 січня, денного "мінуса" не очікується в жодному з регіонів України. Вночі міцні морози - близько 11 градусів нижче нуля - збережуться ще на сході. А ось на решті території України вночі очікуються або слабкі заморозки, як на півдні, півночі і в центрі (1-2 градуси морозу), або плюсова температура, як на заході країни (+1+2 градуси).

Але чи довго протримається таке потепління на екваторі зими?

За даними метеоресурсів України, відносне тепло протримається весь тиждень, а "мінус" повернеться в останній тиждень січня. Втім, мороз буде не сильний, всього 1-3 градуси.

Однак, за розрахунками народного синоптика Леоніда Горбаня, з 26 січня на українців знову чекає різке зниження температури - до 15-18 градусів нижче нуля вдень і 22-24 градусів морозу вночі. І така погода протримається до кінця місяця.

Більш того, за розрахунками народного синоптика, 20 січня, а також з 22 по 24 січня в країні очікуються снігопади. При цьому, 24 січня опади будуть найбільш рясними.

Дебют лютого, за розрахунками Леоніда Горбаня, також буде морозним. З 1 по 3 лютого денна температура повітря складе 10-14 градусів морозу, а вночі очікується до 20 градусів нижче нуля. Паралельно з морозами в ці дні очікуються снігопади.

Однак вже з 4 лютого поступово почне теплішати: 4-7 лютого температура повітря буде на рівні 6-8 градусів з позначкою "мінус", а з 8 по 10 лютого очікується всього 1-2 градуси морозу. Крім того, 6 і 7 лютого народний синоптик прогнозує снігопади.

З 10 по 12 лютого температура повітря знову впаде, але не критично: до 6 градусів морозу. 13 лютого, на один день, буде незначно потепління до 1-2 градусів з позначкою "мінус" (на цю ж дату прогнозується снігопад), а ось уже з 14 лютого знову очікується різке похолодання до 10 градусів вдень і 13-17 градусів нижче нуля в нічний час доби.

Втім, це буде вже крайнє екстремальне зниження температури протягом календарної зими. З 18 лютого в Україні стане тепліше: стовпчики термометрів показуватимуть від 3 морозу до 2 градусів тепла. І такі температурні гойдалки, з незначними переходами стовпчиків термометрів через "нуль", будуть спостерігатися до кінця лютого.

Крім того, 20, 25 і 27 лютого, за прогнозами народного синоптика, в Україні очікується дощ зі снігом.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...

Через антивоєнний значок: У Росії "герой СВО" погрожував застрелити перехожого (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 13:43

Російські воєнні злочинці, які повертаються додому з війни проти України, продовжують тероризувати вже власних співгромадян. Так, у місті Іваново один із так званих «героїв СВО» влаштував місцевому жителю справжній допит під дулом пістолета, погрожуючи...