Лівійська армія розпочала потужний наступ на Хафтара. Подейкують про поворотний момент у війні

BREAKING. Війна в Лівії

Лівія: Речник лівійської армії, полковник Мухаммад Кануну, оголосив про ультиматум оточеним військам ЛНА на авіабазі аль-Ватійя. Вони мають здатися або померти. Повітряна розвідка не залишила шансів оточеним найманцям втекти. Ще одна колона, яка намагалася прорватися на схід Лівії була знищена вночі. Поодинокі групи, які дістаються до кордону з Тунісом на заході, знищуються туніскою армією.

В повітрі висока активність лівійських ВПС та безпілотників. Удари по групах бойовиків наносяться майже безперервно. І в день і вночі.

Разом з тим, основний удар лівійська армія нанесла в іншому операційному районі. Вночі скритно перекинувши значні підкріплення війська УНЄ вирушили в наступ на місто Тархуну.

Речник армії оголосив про початок операції зі звільнення міста.

Наступ проходить стрімко і потужно.



Війська Хафтара втікають, кидаючи зброю та амуніцію. Лівійська армія атакою в напрямку міста Тархуна з півночі звільнила 12 населений пунктів, захопила танк, декілька ББМ, десяток озброєних пікапів та велику кількість полонених.

Сама кількість полонених оцінюється між 102 та 150 чоловік. Чому так? Хафтарівці, при наближенні лівійської армії, масово кидають зброю, перевдягаються у цивільне та намагаються сховатися. Тому урядовим силам приходиться виловлювати по норах цих хафтарівських вояк.

Серед полонених командир 120 бригади ЛНА. Який також обстрілював Тріполі.

На вечір повідомлялося, що урядові війська увійшли в саме місто Тархуна. Бої йдуть в районі АЗС на ринку Аль-Джума Аль-Мусаба та районі Аль-Каніята, неподалік від центру міста. Безпосередню підтримку піхоті надають ударні БПЛА. Операція триває.

На іншій ділянці, з заходу, в районі міжнародного аеропорту Тріполі, лівійська армія повністю звільнила район Твайша.

Атакою з двох сторін лівійська армія намагатиметься перерізати шляхи постачання хафтарівців, які вже рік штурмують південні райони Тріполі. Усвідомлюючи це, 9-та бригада ЛНА, яку посилювали розвідувальні групи вагнерівців, почала відхід з району Тріполі – Айн Зара, на південь.

На останнє вони вдосталь настрілялися по лівійській столиці. Кажуть про безпрецедентну кількість реактивних ракет випущених одночасно по житловим кварталам. Орієнтовно таких було значно більше 100.


Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перед терактом у Крокусі проходила спецоперація! Затримали групу бійців. Помітили дивну зброю - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:15

У Росії 22 березня стався теракт у «Крокус Сіті Холі». Загинуло багато людей, також є постраждалі. Незадовго до теракту біля «Крокусу» затримали групу спортсменів. Але чому? Що там відбувалося? Як Кремль заплутався у своїх словах коментуючи теракт? Куд...

Полковник "вирішує питання": Начальника ТЦК Рівного викрили в любовних пестощах з підлеглими під іконою у робочому кабінеті (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 3:25

Начальник Рівненського ТЦК підполковник Олександр Ярмошевич потрапив до сексуального скандалу. У мережі з'явилося відео, як він на робочому місці цілується з кількома колегами. Пресслужба Рівненського територіального центру комплектування та соціальної...