"Логіка, здається, достатньо зрозуміла": Нардеп Железняк розповів про можливі мотиви ОП щодо зняття Кулеби

Народний депутат України Ярослав Железняк прокоментував відставку очільника МЗС Дмитра Кулеби та розповів про можливі причини його звільнення, передають Патріоти України.

За словами Железняка, Дмитра Кулебу люди "люблять більше, ніж деяких посадовців з Офісу президента" і він має певний рейтинг. "Звичайно, його треба звільняти. Як ще? Логіка, мені здається, достатньо зрозуміла. Це ж як - чому звільнили Кудрицького, а при тому очільник Енергоатому, в якому постійно все ламається, досі на посаді. Просто мотиви кадрових рішень трохи різняться від тих, які ми б хотіли очікувати", - зазначив нардеп.

Він також розповів, що не виключає можливих додаткових звільнень надалі, однак сказав, що наразі звільняють "всіх, кого анонсували". Голова Комітету ВР з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко також прокоментував звільнення очільника МЗС. Він зазначив, що Кулеба має "має величезний досвід та авторитет у світі, і було б дуже добре, якби він продовжив свою працю на ниві дипломатії".

"Особливо я довіряю Дмитру Івановичу і поважаю його рішення. Я вважаю це не дуже коректним - намагатися дізнатися у нього причини. Вони можуть бути різними, але я поважаю його рішення, і тому я особисто проголосував "за" і підтримую", - сказав Мережко.

Він також додав, що наразі не має ідей, хто може стати кандидатом на посаду міністра закордонних справ України.

Джерело: Еспресо.ТV
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Генпрокурор Піскун випустив з-під варти Коломойського, підозрюваного у вбивстві, а після цього купив віллу у Франції - ЗМІ

середа, 4 вересень 2024, 22:05

Генеральний прокурор України у 2005 році (за даними ЗМІ, йдеться про Святослава Піскуна) міг за винагороду випустити з-під варти олігарха Ігоря Коломойського, якого підозрювали в організації замовного вбивства юриста Сергія Карпенка. Про це йдеться в у...

Багато кому знайома постать: Bloomberg дізнався, хто може очолити МЗС замість Кулеби

середа, 4 вересень 2024, 21:54

Новим очільником Міністерства закордонних справ України замість Дмитра Кулеби, який написав заяву про відставку, може стати чинний заступник глави цього ж відомства Андрій Сибіга. Про це пише агенція Bloomberg, посилаючись на джерело, наближене до кома...