"Лотерея" мобілізації: Як комплектують підрозділи СОУ - експерт розповів про нюанси

Наразі майже у всіх бригадах, які воюють на фронті, існує некомплект особового складу. Про це військовий експерт Павло Нарожний розповів в ефірі Radio NV, інформують Патріоти України.

Експерт нагадав, що про некомплект у бригадах говорив і колишній скандальний командувач Об'єднаних сил ЗСУ Юрій Содоль. В деяких випадках некомплект сягає до 70%.

За його словами, від створення нової бригади до моменту, коли вона стане повністю боєздатною, в кращому разі минають місяці. Він зауважив, що нарощувати м’язи на наявній бригаді, де є вже досвідчені солдати й офіцери, набагато легше.

"Розбавляти, грубо кажучи, наявний підрозділ новачками, яких уже будуть натаскувати, навчати в конкретних місцях. І ця нестача людей… От у нас іде мобілізація. У нас звітують про успіхи цієї мобілізації. У нас секретар Комітету Верховної Ради по обороні [Роман Костенко] сказав, що Генеральний штаб нарешті задоволений темпом мобілізації, тому що ТЦК отримали нові інструменти, люди пішли оновлювати дані й так далі. Зараз іде потік нових людей, але вони йдуть з ТЦК не на фронт, вони йдуть у навчальні центри", – продовжив експерт.

Нарожний каже, що зараз уже важко знайти бригаду, яка повністю укомплектована. Це можливо лише в медійно-активних бригадах формату "Азову", 3-ї штурмової тощо – там дійсно є чимала кількість добровольців. Усі інші страждають від некомплекту кадрів.

Експерт скаржиться, що наявна схема мобілізації – це, власне, лотерея для військовозобов'язаних.

"Тобто людина прийшла по повістці, чи якщо він, скажімо, ухилявся, його спіймали на якомусь блокпості, він потрапив до ТЦК, він пройшов ВЛК, він пройшов в армію, і після того дійсно лотерея. Чи ти будеш піхотинцем, чи ти будеш водієм, чи ти будеш механіком – це вже залежить від дуже серйозного випадку", – зазначив Нарожний.

Водночас він зауважив, що в армії є величезна кількість професій. На передній лінії воюють десь 20−30%, а всі інші займаються різними завданнями.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Королівство кривих дзеркал

п’ятниця, 5 липень 2024, 19:02

Мінсоцполітики (!) пропонуватиме «оптимізувати» (людською мовою – «скоротити») соціальні видатки. Завжди думав, що задача Мінсоцполітики – знаходити шляхи виплат цих видатків. Зокрема, за рахунок зменшення втрат на корупції, неефективному управлінні і ...

Партизани провели диверсію на Уралі, зупинивши рух залізничних потягів із боєприпасами КНДР (відео)

п’ятниця, 5 липень 2024, 13:00

Партизанам руху опору "АТЕШ" вдалося провести успішну операцію на Транссибірській залізничній магістралі під Єкатеринбургом. У результаті було здійснено підрив залізничного полотна, яким здійснювалася доставка північнокорейських боєприпасів. Про це пов...