"Лукашенко - гнида й тиран, Україна - прохідний двір для спецури", - головред сайту "Бабель" про смерть повішеного в Києві білоруса

Ймовірно, повішеного у парку білоруса Шишова викрали з метою вивезти у Білорусь, а коли зрозуміли, що не зможуть це зробити, вбили.

Білоруського опозиціонера Віталія Шишова знайшли повішеним у Києві

У Києві в одному зі столичних парків 3 серпня був знайдений повішеним 26-річний громадянин Білорусі Віталій Шишов. Напередодні глава «Білоруського дому в Україні» зник під час вечірньої пробіжки. Його шукали волонтери, поліція, кінологи. Однак наступного дня тіло Шишова виявили на ділянці, яка була обстежена. Білоруський блогер Тетяна Мартинова припускає, що Шишова викрали з метою вивезти у Білорусь, а коли зрозуміли, що не зможуть це зробити, вбили. Журналіст, головний редактор сайту «Бабель» Євген Спірін в своєму пості у фейсбуці аналізує цю версію, передають Патріоти України.

«Здивувався вранці, коли кілька людей написали: «А хто такий Боцман?» і при чому тут він до глави «Білоруського дому в Україні» Віталія Шишова, якого сьогодні знайшли повішеним у лісі. Тому розповідаю.

Віталій Шишов приїхав до Києва на початку вересня 2020-го, рятуючись від репресій. У листопаді ОМОНовці вбили одного з учасників протесту, в Києві була акція пам'яті біля посольства Республіки Лукашенка. Там Віталій познайомився з Родіоном Батуліним. Це теж білорус, який змінив громадянство. Разом вони вирішили створити «Білоруський дім в Україні». Щоб допомагати біженцям з Білорусі грошима, житлом і легалізуватися.

Батулін — це давній товариш Сергія Коротких, ну, або Боцмана, або Малюти, як хочете. Кілька людей та сам Батулін сьогодні нам сказали, що Коротких допомагав Дому. «Чим міг і наскільки його просили». Коротких навчався на курсах КДБ у Білорусі. У 99 році він був у складі осередку РНЕ. Його бригада напала на трьох опозиціонерів. Один з них — головний редактор сайту «Хартія-97» Олег Бебенін. Пізніше Боцман скаже, що це були субкультурні розборки. Але Бебенін говорив, що Боцман діяв в ескадроні Лукашенка. Через 11 років, в 2010-му, Бебеніна знайшли повішеним. Ніхто не повірив в його самогубство. Потім Боцман приїхав в рашку і там дружив з Тесаком. Максимом Марцинкевичем. Тим самим. А потім приїхав в Україну, воював і отримав хорошу посаду в Авакова. Тому що син Авакова й Боцман — кенти.

Петро Порошенко видав Боцману громадянство. А в рашці закрили Тесака й він самовбився (або допомогли) в камері. Тільки перед смертю зізнався у вбивствах нелегалів. Про вбивства фільм «Кредит на вбивство». Як у 2007 році Боцман і Тесак зняли те саме відео, хтось перерізає горло двом нелегалам з Таджикистану. Один з цих хтось, за версією режисера, — Боцман. Так ось, Боцман і Батулін — друзі. Журналісти «Радіо Свобода» звинувачували Батуліна в тому, що він рейдерить об'єкти в перервах між підтримкою біженців з Білорусі. До слова, Батулін нападав на «Гонор», який захищав активістів Протасового яру. А ось покійний Шишов захищав Батуліна та говорив, що це нісенітниця. Деякі співрозмовники сказали, що Шишов не розібрався, з ким має справу. Мовляв, головне — допомога. А деякі сказали, що прекрасно знав і хто такий Батулін, і хто такий Боцман.

Євген Спірін

Ще один камінь — «Дім» мав базу з контактами біженців і вона дуже цікавила собак Лукашенка. А ще, «Дім» міг пропонувати послуги з легалізації білорусів в Україні за гроші. Через міграційку. Тому що Боцман допомагав «Дому». А він — ну дуже хороший друг Авакова. А ще всі, хто говорять і пишуть про Боцмана погано, раптово вмирають (в основному від повішення) або їх знаходять сильно побитими. Тримається тільки Філя з «Гонору» і Валера Маркус, який нещодавно випустив довгий відос. Шишов не писав, він взагалі мовчав.

Розумію, Лукашенко — гнида й тиран, КДБ — зло, а Україна — прохідний двір для спецури, але давайте трохи з контекстом дивитися. Шишов точно не найнебезпечніший опозиціонер для режиму. Дуже багато запитань", — написав Спірін.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Танк на курячих ніжках": Окупанти викотили на поле бою нову модель Blyat-mobile (фото, відео)

вівторок, 16 квітень 2024, 14:01

Російські загарбники кинули у бій свій черговий «танк-мутант» з кустарним захистом від FPV-дронів. Відповідними скріншотами з розвідувального безпілотника ЗСУ поділився у себе у Telegram-каналі український журналіст Юрій Бутусов, передають Патріоти Укр...

"Ви вчинили не як чоловік": Влад Міцкевич показав нове фото з Олею Поляковою і розповів про їхні "стосунки", підписники відреагували

вівторок, 16 квітень 2024, 13:31

Ексучасник МастерШеф Влад Міцкевич, який раніше опублікував особисті фото зі співачкою Олею Поляковою і натякнув, що між ними був роман, поділився новими подробицями їхніх «стосунків». У новому відео, опублікованому в TikTok, Міцкевич повідомив, що вон...