Лукашенко може грати в "хворого": Політконсультант розповів про ймовірну стратегію диктатора

Самопроголошений президент Олександр Лукашенко заявив, що жодного українського "контрнаступу" не буде. За його словами, погрози щодо наступу українців на є дезінформацією. На кого розрахована ця заява, розповів політконсультант Дмитро Васильєв в ексклюзивному інтерв’ю, передають Патріоти України.

“Я не переконаний, що Лукашенко дійсно захворів. Є одна із версій, яка говорить про те, що він грає хвору людину, яка настільки заклопотана своїм здоров’ям, що не може реагувати на додаткові запити Кремля щодо військової і технічної допомоги Росії, в тому числі і з території Китаю. Тобто він занадто зайнята собою людина для того, щоб вирішувати якісь питання Росії на цьому етапі. Я думаю, що Лукашенко дуже чітко розуміє, до чого все йде, він розуміє, що Росія програє, що санкцій буде ще більше. Він не хоче, щоб цих санкцій було більше проти Білорусі, він не хоче втрачати якісь можливі перспективи щодо суб’єктності Білорусі і можливої самостійної гри, в тому числі Білорусі з Китаєм не через Росію, а напряму з Китаєм. Тому він просто грає хвору людину для того, щоб Путін від нього відстав і не змушував робити ті речі, які він змішує робити”, - розповів Дмитро Васильєв.

За його словами, заяви Лукашенка щодо контрнаступу зроблені для того, щоб розслабити Росію. “І знову ж таки він грає в свою гру — не треба на мене налягати, я хворий, ніякого контрнаступу не буде, не потрібно щоб Збройні сили Білорусі були приведені до готовності. Я переконаний, що Путін може спонукати або військове керівництво Росії або Лукашенка відкрити ще один фронт. Тому що коли є контрнаступ України і під час наступальних дій українських Збройних сил буде відволікання уваги не білоруський кордон, очевидно, що це буде нам заважати. Тому я переконаний, що Лукашенка можуть дуже активно спонукати до того, щоб він відкривав ще один фронт і це відволікало ЗСУ”, - додав політконсультант.

Також він підкреслив, що Лукашенко хоче заспокоїти російське та білоруське населення, що ніякого контрнаступу не буде, немає чого переживати. “Насправді, ця гра поки що в інтересах України. Ми маємо дуже ретельно за нею спостерігати. Але поки що ці заяви і весь зовнішній вигляд Лукашенка на користь України”, - зазначив Васильєв.

Джерело: ТСН.ua
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Еволюція мангала врятує не на довго: Російські "танки-черепахи" виявилися ефективними, але їм залишилося панувати лічені тижні, - Forbes

неділя, 28 квітень 2024, 9:55

На початку квітня українські оператори безпілотників були вражені, помітивши на полі бою біля Красногорівки — на захід від Донецька — російський танк Т-72 із металевим дахом на корпусі та башті. Неймовірно, але цей мутант виявився вдалою знахідкою для ...

ISW дав прогноз, коли Сили оборони України зможуть піти у рішучий контрнаступ

неділя, 28 квітень 2024, 9:23

Збройні сили України за допомогою сучасного військового озброєння, наданого союзниками, зможуть не допустити суттєвого просування російських військ. Україна, найімовірніше, стабілізує лінію фронту в найближчі місяці та зможе розпочати обмежені контрнас...