"Лукашенко пробує всіляко відтягнути момент, коли кремлівські провокації таки спричинять удар по Білорусі і по ньому особисто", - Голобуцький

"МЗС Білорусі закликав Варшаву не нагнітати ситуацію обвинуваченнями в порушенні кордону і не використовувати її для мілітаризації прикордоння". Лукашенко засцяв? Чи може це говорити про факт, що армія Білорусі - чи бодай авіація і ракетні частини - вже не підкоряється Лукашенку? Що від моменту підготовки до доставки ядерних ракет весь цей механізм в підпорядкуванні Кремля?" - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Тобто, Кремль спокійно вирішив подражнити Польщу - як звик дражнити скандинавські країни в небі над Балтикою. При тому не повідомляючи Лукашенка. А той вже зіткнувся з наслідками понтів. І отак пробує загладити ситуацію.
В нього і так все дуже натягнуто з Польщею через гостинність до "Вагнера" (невідомо, наскільки добровільну, - але є підстави вважати, що це було "дружнє прохання, яке не передбачає відмови"). Тепер ще й військове зазіхання на повітряний простір.
Так, Польща відреагувала тільки додатковою мілітаризацією, зокрема прикордоння. НАТО офіційно повідомило, що поки не бачить підстав для застосування ст.5 Статуту.
Але Лукашенко має почуватись дуже некомфортно в ролі маріонетки для провокування удару. І, схоже, все ж пробує всіляко відтягнути момент, коли кремлівські провокації таки спричинять удар по Білорусі і по ньому особисто. Хоча одночасно пробує зберегти якусь подобу обличчя - зображуючи щось на кшталт чи то придворного блазня, чи "придворного друга", який завжди розважить володаря і посміється для нього".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Цього не треба було робити": Республіканець розповів про "серйозну помилку" Зеленського

субота, 28 вересень 2024, 22:04

Американський політик, керівник Республіканської партії у 45-му окрузі Асамблеї Штату Нью-Йорк Борис Пінкус заявив, що критика президента України Володимира Зеленського на адресу кандидата у віцепрезиденти США від республіканців Джей Ді Венса була поми...

Пізніше ідея здалася сумнівною: У 2021-му Британія планувала спецоперацію проти Нідерландів, - Борис Джонсон

субота, 28 вересень 2024, 21:40

У розпал пандемії коронавірусу уряд Великої Британії розглядав можливість проведення військової операції із захоплення вакцини на складах у Нідерландах. Про це йдеться у мемуарах тодішнього прем’єр-міністра країни Бориса Джонсона, уривки яких публікує ...