"Лукашенко виступив ретранслятором кремлівських пропозицій: знов йому наказали озвучити тезу "треба переговори", - Голобуцький

"Послідовність «вимога вдарити ядерною зброєю» (в ефірах «Россия 1», в розлогій аналітиці російських експертів, в заяві Лукашенка про «майже мільйон вбитих, якщо я віддам наказ вдарити ядерною бомбою, яку мені дав Путін») + «вимога переговорів» чітко позначає, що це все типовий шантаж терористів", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Лукашенко знов виступив ретранслятором кремлівських пропозицій: знов йому наказали озвучити тезу «треба переговорів». Тільки вирішили, що ефект посилиться, якщо перед цим буде масивний вкид в інфопростір з різних поважних джерел вимог «треба вдарити ядерною зброєю – просто щоб знов боялись, а не для виконання якихось конкретних задач». Та й сам Лукашенко додав художнього нагнітання картинами Хіросіми: мовляв, в нього тепер втроє потужніша ядерна зброя, вб’є мільйон, тому не треба до цього доводити.

Що цікаво, тоді ж Лукашенко «розкрив таємницю», нібито на переговорах навесні 2022 серйозно обмірковувався варіант «оренди на 15 років спірних територій Криму й Донбасу та всіх інших окупованих». Пєсков вже встиг заперечити, нібито подібне колись обговорювалось, «Крим – територія РФ». Російські націоналісти дійшли до звинувачень Лукашенка і навіть Путіна в зраді – за розкидання «російськими землями».
Але це більше виглядає на термінове підняття публічної димової завіси довкола серйозних пропозицій, ніж на ситуацію, коли Лукашенко випадково ляпнув вигадану ним дурницю.
Очевидно, тепер (у світлі «безрезультатного наступу ЗСУ») це і є останньою «червоною лінією» Кремля: вони повернуть все, але в обмін на «довгострокову оренду» чи оренду до кінця планованого правління Путіна («15 років» - тобто, 70-річний Путін досі зберігає ілюзії правити довго, але не триматись за крісло довше від дохлого Берлусконі, років до 85-х і досить). Добре би оренду Криму й Донбасу, але можна і тільки Криму.
Беззмістовна ескалація з одного боку і власні слова Путіна про бажання дружити з НАТО – з іншого боку чітко вказують: Путін дійсно прагне в найкоротші терміни завершити цю історію з «моментальною війною».
--
Кремлівська ескалація беззмістовна, бо що Путін вдіє, якщо його ядерні погрози просто проігнорують і продовжать забезпечувати ЗСУ зброєю? Дійсно вдарить? Застосування стратегічної зброї – це негайна ліквідація Росії як такої. І смерть Путіна, ясно. Тактичний удар з «Іскандерів»? Під ударом тоді Польща, країни Балтії, Фінляндія (номінальна дальність «Іскандерів» - до 500 км, допускають до 700, але ж це Росія...). Плюс не факт, що ракети благополучно стартують і долетять, а не знов впадуть десь на власних територіях. Але відповідь і на таке буде максимально жорстка: НАТО вже офіційно підготувалось до такого розвитку подій. В підсумку це так само кінець режиму Путіна.
Тобто, ядерні погрози – це по суті просто риторика для внутрішнього використання, орієнтована на росіян.
--
Лукашенка ж Путін продовжує використовувати як рупор і мішень одночасно. Судячи з різкого погіршення стану здоров’я, Лукашенко розуміє, що його вже пустили в розхід, але виходу не має, тримають його міцно".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...