"Лише інструментами сили і тиску, ": Петро Порошенко розповів, як Україна повертатиме Донбас

Головне втримати зовнішньополітичний вектор нашої держави, у Москві дуже сподіваються вислизнути з "зашморгу" санкцій та міжнародної ізоляції саме українськими руками.

Кандидат у президенти Петро Порошенко в ексклюзивному інтерв’ю для ICTV розповів про методи зупинення війни на Донбассі та повернення окупованих територій.

Лише силою і тиском: Порошенко про те, як збирається повертати Донбас

Згідно конституції Президент України це Верховний головнокомандувач та провідник зовнішньої політики країни. Основні тези, котрі сказав "по гамбургському рахунку" своєї діяльності на цьому посту голова держави:

– Ключ від миру знаходиться не у Києві, Київ давно зробив всі необхідні кроки. І ключ від миру знаходиться не у Вашингтоні, і не у Брюселі. Ключ від миру знаходиться у Москві, у руках Путіна. Забезпечити просування Путіна щодо виконання взятих на себе міжнародних зобов’язань можно лише інструментами сили і тиску, підвищенням ціни, яку агресор заплатить за окупацію, – каже Порошенко.

Він наголосив на важливості та унікальності Мінських домовленостей, під якими підписався Путін.

– Там (у Мінських домовленостях, – Ред.) стоїть абсолютно чітке зобов’язання щодо виведення всіх іноземних військ, виведення важкої техніки, артилерії, передача під контроль України неконтрольованих ділянок українсько-російського кордону і розброєння військових формувань, – додав Порошенко.

Також він назвав ціну, яку платить Росія за війну на Донбасі. За оцінками аналітиків Bloomberg, за пять років війни РФ втратила 150 млрд доларів, а також 10% валового продукту. Також Москва щороку витрачає до 4-5 млрд доларів на фінансування військових формувань на Донбасі.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 25 квітня: Що потрібно зробити для гарного самопочуття, а чого уникати у Марків день

четвер, 25 квітень 2024, 7:05

Народне свято 25 квітня відоме під назвами , Марк ключник, Василь-парильник. Православна церква України 25 квітня за новим стилем вшановувала пам'ять одного з дванадцяти апостолів євангеліста Марка. За старим стилем у свято сьогодні вшановують преподоб...

Военная помощь США сначала пойдет на закрепление позиций Сил обороны Украины и отражение наступления РОВ - Злий Одесит

четвер, 25 квітень 2024, 3:25

Сенат США во вторник 23 апреля (ночью 24 апреля по Киеву) поддержал законопроект о предоставлении помощи Украине на сумму около 61 млрд долларов. Подписание документа президентом США Джозефом Байденом – тоже не проблема, но как скоро настолько необходи...